No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 10 April 2012

Bunga Matahari Evening Sun



Bunga matahari yang mempunyai pelbagai warna romantik macam hari hendak senja.
Warna kuning adalah warna yang banyak didapati biasa tumbuh, untuk pekebun yang bertuah anda mungkin akan mendapat warna merah senja bunga sang matahari mengembang di taman anda.
Satu pokok bunga matahari menghasilkan banyak kuntuman bunga.
Banyak bunga untuk potong dan hias di dalam rumah.



Bunga matahari yang tahan panas (benih yang saya kumpul dari bunga yang pernah merasa cuaca lebih 40 darjah celsius beberapa hari).
Benih bunga matahari ini kesukaan si tikus dan burung.
Oleh itu, tengok-tengoklah lepas menanam mana tahu kena gali.
Pokok bunga matahari ni boleh tumbuh lebih 2 meter.


~Benih Organik Bunga Matahari Evening Sun~

RM3.00 satu pek (30 biji benih)
Ada Stok (13 sold).
Biji benih organik dikumpul di kebun kami sendiri.
Penghantaran bila-bila masa sahaja.

Kos penghantaran bagi jumlah pembelian apa jenis benih yang berharga RM3.00 satu pek dengan jumlah bilangan kurang 15 pek adalah RM5.00.
Kos penghantaran bagi jumlah pembelian lebih dari 15 pek untuk apa sahaja jenis benih adalah percuma.
Sekiranya, ada pembelian yang berlainan harga, saya akan cuba kurangkan kos penghantaran.

Sebarang kemusykilan, jangan segan bertanya.

9 ulasan:

Hadi Md Amin berkata...

Salam. Masih ada lagi tak benih Giant Russian Sunflower tu.

Hadi Md Amin berkata...

Benih Giant Russian tu masih ada lagi ker?

TukangKebun berkata...

Benih Giant Russian Sunflower dan Evening Sun Sunflower masih ada stok.

mat jon berkata...

agak-agak ada lagi tak evening sun nih..kalau ada saya nak 3 pek. tekiu

TukangKebun berkata...

Mat Jon masih ada lagi benihnya sebab tengah berbunga kat luar.

emmatam berkata...

Salam bnh bunga matahari ada lg x? Ada brape jenis bunganya

TukangKebun berkata...

Emmatam~Biji benih ini masih ada lagi. Bijinya memberikan warna yang random seperti dalam gambar.

Tanpa Nama berkata...

Giant Russian Sunf de lg x
lower n Evening Sun

TukangKebun berkata...

Masih ada lagi.