No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Sabtu, 1 September 2012

Ahli Baru Team Kebun Bahagia Bersama

 Team Kebun Bahagia Bersama sekarang ada ahli baru lahir pada pukul 2 petang 9hb Ogos lalu seberat 2.99kg dalam bulan Ramadhan. Syukur alhamdulillah lahir secara normal delivery dengan cara 'waterbirth' delivery. Ibunya nak cuba bersalin dalam air, kebetulan pula mengikut kalendar Cina tahun ini tahun naga air. Kami sangat bahagia dan rasa sangat lengkap dahlah keluarga kami akhirnya dapat baby girl terutama papa baby girl. Nama baby girl ialah 'Abbiyana Ariel' dan mukanya pun macam clone abang-abangnya masa lahir. Tangisannya pun lebih kuat dari abang-abangnya masa sebaya, macam naga, mamanya baru je 5 minat jejak kaki kat kebun dah dengar Abbi panggil...hehehe...tahu-tahu je mama dia tak de kat sebelah. Maksud "Abbi' ialah 'the father's joy', papanya excited sangat. Middle name 'Ariel' bukan sebabnya the little mermaid Disney character dan sebab dia lahir dalam air. Tapi 'Ariel' nama salah satu archangel, coincidence. Seperti middle name abang-abangnya semuanya dari nama archangel 'Mikhail', 'Haniel' dan baby girl diberi 'Ariel'. Permata-permata hati kami ini juga our little angel.


 Stok-stok baru benih-benih bunga, herba dan sayur akan sampai awal bulan Oktober ini. Antaranya, benih-benih jenis heirloom baru seperti kacang buncis, capsicum, beetroot, jagung, tomato dan lobak merah. Posting pre-order benih baru akan mula pertengahan bulan September ini dan penghantaran pada pertengahan Oktober. List stok benihnya tak complete lagi sebab tunggu tukang-tukang kebun di Sungai Buloh siap packing dulu.

12 ulasan:

makcikmanggis berkata...

alhamdulillah.Tokmanggis selalu tunggu nak lihat baby baru Diana ni.Alhamdulillah.sepatutnya tarikh lahir Aqeel dekat dekat dgn Ariel tetapi Aqeel tak sabar sabar nak lihat dunia dulu hehe.Semoga ibu dan anak sentiasa sihat.Tahniah.

hernyhafiz ^_^ berkata...

tahniah. comel betul baby...

lepas ni saya nak order stok sayur2sayurann lagi..

Manar berkata...

Tahniah atas kelahiran baby girl! Semoga Abbi membawa sinar kegembiraan buat Diana sekeluarga. Nnt dah update list stock baru inform ye.

Mama Pongkey berkata...

Welcome earthside, baby angel! Memang satu acuan dengan abang-abangnya tu, amiin semoga menyerikan lagi kebahagiaan keluarga.

Waaa ada stok benih baru ke... Hehehehe. Ku harus bersedia. Insha Allah.

hijaudaun berkata...

alhamdulillah. tahniah ye diana. comel sangat ariel ni.semoga bertambah kebahagiaan diana sekeluarga.

suka suka berkata...

tahniah...

wani sc berkata...

Alhamdulillah. Abbi sangat comel, nampak muka macam dah besar je ;)

insya-Allah, kalau ada rezeki sempat chup benih restock cepat2 on Sept. hehehe. on your marks! ;P

Zieta collection berkata...

dui...cumil banar bby gurl Diana...betul lah cm muka2 abg nye jg...
Tahniah...semoga c kecil membesar dengan sihat....


TukangKebun berkata...

Terima Kasih semua for the wish. Abbiyana Ariel punya expected due date sebenarnya 18hb Ogos. Tak sabar nak keluar awal sket.

lynnhelite berkata...

Congrats Diana! She's sooo adorable!

Sean L berkata...

Congratulations on your little bundle of joy. May she grow up to be strong and beautiful, smart and successful and suka tanam bunga macam mama dia :-)

Zieta collection berkata...

eeeeeeee...cute...cam dah besar pula nampak bby ni tau Diana....