No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Isnin, 3 Disember 2012

Biji Benih Tom Thumb Lettuce

 Heirloom lettuce Tom Thumb ini adalah mini saiz berbanding dengan lettuce lain. Cuma lebih kurang tingginya 5 inci. Semai bijinya 1/4 inci dalam tanah dan pastikan tanah moist untuk percambahan yang baik. Lettuce ini mempunyai akar yang pendek. Oleh itu, pada musim kering kena rajin siram sikit supaya akarnya tak kehausan air. Sangat comel rupanya dan manis rasanya apabila dimakan segar terus dipetik makan begitu sahaja. Jimat duit dan masa tanam lettuce, tak perlu ke pasar nak cari lettuce petik segar dari kebun sendiri. Pada musim panas kering, digalakkan tanam di kawasan yang menerima cahaya pagi yang 'gentle' atau di kawasan partial shade.


 Biji benih yang dibuat posting blog untuk bulan Disember akan dibuat penghantaran selepas 20hb Disember kelak. Boleh minta tukang kebun reservekan dengan meninggalkan pesanan di komen box. Siapa cepat dia dapat dulu bagi biji benih yang limited.

~Pre-Order Heirloom Lettuce 'Tom Thumb'~
Approximate 50seeds per-pack (RM3.00).
Limited 1 pek untuk 1 gardener (tawaran 8pek sahaja).

17 ulasan:

Aku P@aN berkata...

saya nak satu pack

zamzurina zulkafli berkata...

saya nak satu pack

suka suka berkata...

nak satu pek ya .. suka sebut tom thumb ni

sm forestgarden berkata...

saya nak 1 pek

ummuaidan berkata...

nampak sedap..sapa blh tanam tuh belilah..rugi tak tanam kan tukang kebun...

eithusa berkata...

sy nk reserve 1 pack ye.

Tanpa Nama berkata...

salam,
sy nk 1 pek
atie_violet85@yahoo.com

Avia Mishat berkata...

Saya nak satu yer..thanks.

Tanpa Nama berkata...

Eila nak jugak 1 pek Tom Tom bak lettuce ni yerk. :) (suke2 ati bg nama sayur) Oh Dan juga 1 pek mustard red giant. Kaler die menggiurkan..muhahahah..

Roslan berkata...

saya reserved 1 pek tq

Tanpa Nama berkata...

saya nak 1 pek, aslina272@gmail.com. Tq.

Tanpa Nama berkata...

Saya nak reserve 1 pek ya.
red_888_soul@yahoo.com. Thanks.

TukangKebun berkata...

Reservation for Aku P@an, Zamzurina, Kak Mar, SM Forestgarden, Eithusa, Atie, Avia dan Eila.

Kak Mar ~ Macam nama character folk tale orang Eropah bunyinya Tom Thumb.

UmmuAidan~Makan segar-segar lettuce sedap, selit je dekat roti sandwich, hiris-hiris campur dengan laksa pun sedap.

Eila~ Wah berkenan gak nama lettuce camtu.

Minta maaf Roslan, Kertinah dan Red Soul @ S. dah kehabisan stoknya. Kalau ada rezeki InsyaAllah ada heirloom lettuce lain akan ditawarkan pada bulan ini juga.

Sasha Tan berkata...

:( kalau ada ingat saya ya..

TukangKebun berkata...

Kalau ada stoknya kembali nanti saya message ya Sasha.

Sofiera~Hoya berkata...

kalu saya mau juga 0196960231

Sofiera~Hoya berkata...

saya mau juga.....0196960231