No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Jumaat, 28 Disember 2012

Rejected Kailan Seeds

 Masa tukang kebun sorting biji benih kailan tuaian bulan ini, yang mana nampak biji benihnya macam kurenggg sikit untuk disimpan tukang kebun tabur sahaja biji benihnya dalam polibeg hitam sebab rasa sayang dan saja cuba-cuba. Syukur alhamdulillah bagus juga percambahan biji-biji benih yang telah direject tersebut  dan cepat membesar dalam cuaca yang sederhana sekarang dengan pertolongan hujan setiap malam. Nak tunggu besar sedikit sebelum dipindahkan ke raise bed sebagai inter-cropping plant.

 Masih ada masa untuk dapatkan promosi benih segar open-pollinated kailan (non-hybrid/true seeds) ini hingga hujung bulan ini (klik sini).

 Tukang kebun sudah emailkan semua pesanan biji benih untuk bulan Disember, bagi gardener yang tidak dapat email dari tukang kebun mungkin disebabkan tiada email di nota tukang kebun. Yang belum menerima email tukang kebun sila hantarkan email ke (kebunkmg@gmail.com) .

4 ulasan:

ummuaidan berkata...

rezeki tukang kebun kan..wpun dah reject nak bg lagi...

nadia rashid berkata...

yang reject pun elok subur bercambah musim2 ni kan

Hidayah Salim berkata...

itulah namanyer rezeki........

TukangKebun berkata...

UmmuAidan, Nadia dan Hidayah ~ Alhamdulillah rezeki harap tahun ni murah rezeki lagi sama-sama ya.