No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Isnin, 7 Januari 2013

Tuberose Bulb


 Bunganya sangat harum banyak peminatnya dan menjadi lebih popular dengan tayangan Potianak Harum Sundal Malam. Peminat minyak wangi mesti suka bunga ini kan. Ketinggian average pokok bunga ini adalah 80-100cm dan mengambil ruang anggaran 20cm. Tukang kebun tanam terlampau banyak bunga harum sundal malam keliling rumah. Ini kes terlebih beli lagi (uncontrollable). 

Bagi yang meminatinya, dan berminat untuk tanam...sementara stok masih ada dan sebelum tukang kebun tiba-tiba gatal tangan nak tanam bila rajin nak kosongkan ruang taman yang ada...hehehe...

STOK HABIS.

13 ulasan:

suka suka berkata...

K Mar 2 bulbs..

Ibu Qistina berkata...

saya nak 2 boleh ka?

aida_aminshah berkata...

Diana..aida nak 3 bulb =)kira sekali untuk next order boleh?

Tanpa Nama berkata...

Diana, eila juga nak 3 bulb yerk.tq

Avia Mishat berkata...

Avia nak 3 bulbs yer.

arifternak berkata...

Ada lagi x bulb tuberose? kalau ada lagi saya nak 5.

TukangKebun berkata...

Arifternak~ Currently tak de stok. InsyaAllah bila ada rezeki nanti.

Julie M berkata...

ada stok sdh ka bunga ni?

TukangKebun berkata...

Takde stok Julie

Carolyn berkata...

Ada stok tak?

Tanpa Nama berkata...

At last Sudah boley tanam.....

Carolyn berkata...

Akhirnya da boley tanam hari ni....Moga cepat berbunga....

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Carolyn.

Glad that kami dapat bantu dapatkan pokok harum sundal malam yang dah lama diidam-idamkan tu.