No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Sabtu, 9 Februari 2013

Pink Stock 'Astral' CNY Sale


 Biji benih yang fresh untuk bunga berwarna pink 'Astral Stock' kembali lagi. Minggu ni bila ada masa terluang sambil melayan Abby girl tukang kebun sorting biji benih bunga berwarna pink 'Astral Stock' yang masih dalam kantung kacangnya yang telah kering. Antara sebab komen reply agak mengambil masa beberapa hari ini sebab tukang kebun sibuk tuai dan kemas biji-biji benih. Don't worry akan reply cuma lambat sikit. Sempena sambutan Tahun Baru Cina (untuk pesanan bulan February sahaja), dalam satu pek akan diisi lebih 100 biji benih yang sebelumnya cuma 50 biji benih sahaja. 

Nota penting untuk tanaman 'Astral Stock' ialah tanaman ini bahagia menerima banyak sunlight apabila well-established (dewasa). Di kawasan yang menerima separa matahari, bunganya tidak kembang meriah sangat berbanding pada lokasi menerima banyak cahaya matahari. Jangan lupa pangkas bunga yang dah layu supaya pokoknya rajin berbunga.


Drive Safe!

Stok Ada (Tukang kebun masih dalam proses kemas biji benihnya).
RM3.00 satu pek (Approximate 100 seeds).

Tinggalkan komen untuk pesanan bulan Februari 2013.
Kos penghantaran bagi pesanan di bawah RM15 pada bulan ini adalah RM2 dan pesanan lebih RM15 adalah RM5 (bagi pesanan biji benih sahaja).
Pembayaran adalah melalui bank deposit CIMB/Maybank/RHB.
Penghantaran adalah pada hari Isnin dan Khamis sahaja.

16 ulasan:

zamzurina zulkafli berkata...

Saya nk satu pack

suka suka berkata...

K MAR 1 PEK..

aida_aminshah berkata...

Nak dua pek diana :)

Tanpa Nama berkata...

kbb, simpn tuk sy 1. tk - linna_linn@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

Salam diana, eila 1 pek ye.eila perati diana byk jual benih bunga yg lebih kpd buddy utk pokok sayurkan..

Tanpa Nama berkata...

Eh..tak pasti komen td masuk ke tak, simpan 1 utk eila yerk diana.

ummuaidan berkata...

baru bercita2 nak tanam nie stlh ditunda krn ketidaklaratan..:)

Avia Mishat berkata...

Avia nak satu ye diana..thanks ;)

shafirul suffian berkata...

masih mencari ruang untuk semai benih stock yang dipesan dulu.. hhehe.. kalau ada lilium bulb, jgn lupa saya tau... nak sesangat... kalau kat ebay tu mahalnya ya rabbi

gardener berkata...

Simian untuk saya I pek

TukangKebun berkata...

Zamzurina, Kak Mar, Aida, Linna, Eila, Avia dan Gardener ~ Tukang kebun ada simpankan.

Eila, tukang kebun perhatikan tanam bunga-bunga ni pun banyak membantu pokok sayur selamat.

UmmuAidan~Takpe take it slow nanti rasa dah ready boleh lah cuba tanam-tanam.

Shafirul Suffian~Oh tak banyak pakai space tanam je 2-3 pokok dulu.

lynnhelite berkata...

Hanya ambil masa 3 hari utk tumbuh..cepat! (harap2 blh survive..)

TukangKebun berkata...

Lynnhelite~ Sambil kemaskan biji benih batch ni tengok anime Death Note sampai beberapa episode sampai nak dekat pagi buta kalau bukan Abby minta susu. Serpihan yang tukang kebun kemas dan campak dalam pasu cambahannya sangat baik juga.

emmatam berkata...

saya nk satu

TukangKebun berkata...

Boleh emmatam.

mrs maryam berkata...

Asslmkm
Benih ni ad lg ke?

maryam_suria@yahoo.com