No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Rabu, 20 Mac 2013

Red Salad Bowl Lettuce (Looseleaf)


 Red Salad Bowl jenis yang daunnya bukan compact tapi loose. Bentuk tanaman lettuce ini seperti mangkuk bulat. Tidak perlu dituai kesemuanya tapi boleh tuai daun yang tua di bahagian luar sekali dan biarkan sayur ini memberikan pertumbuhan daun lagi.

~Biji Benih Organik Red Salad Bowl Lettuce (Looseleaf) ~

Anggaran 50 seeds satu pek (RM3.00).

Pesanan untuk bulan March boleh ditinggalkan dalam kotak komen.
Jangan lupa tinggalkan nama dan email address sekali ya.
Apabila biji benih sudah ready shipping akan tukang kebun hantarkan email hujung bulan nanti.

Untuk bulan March 2013, kos penghantaran bagi pembelian biji benih di bawah RM20 adalah flat RM2.00 dengan Pos biasa.
Kos penghantaran lebih RM20 adalah RM6 dan melalui pos laju.
Pembayaran adalah melalui bank RHB, CIMB atau Maybank.

20 ulasan:

Ibu Qistina berkata...

reserve saya satu pek.

nadia rashid berkata...

ok 1 pek...:D

Dr. H berkata...

reserve kat saya sama, so far leek and this one, bila ready beritau, kot kot nak tambah yang lain-lain

Tanpa Nama berkata...

Salam.diana, eila juge 1 pek.tq

Avia Mishat berkata...

Salam diana...avia nk 2 pek.thanks.

zamzurina zulkafli berkata...

saya nk 3 pek

lynnhelite berkata...

owh, excited! Nak 5 pack? Nak tanam kat Fraser Hill. Nanti lynn tengok2 yg lain boleh order sekali

Tanpa Nama berkata...

nak 3 pek, tq..

bibmohamed

bibummuhamzah@gmail.com

@na berkata...

salam diana, bestnye dapat sendiri salad ni..nak la 2 pek...tq

suka suka berkata...

Kak Mar satu pek juga ..

adriana maisarah berkata...

Salam kak Diana tolong simpan 2 pek ye dgn 1 pek leek. nti sy bgtau klu nk tmbah lagi

TukangKebun berkata...

InsyaAllah semua pesanan dah selamat dicatit.

suzie berkata...

Salam Kak Diana tlg simpan utk suzie 2 pek..bnyk lgi yg suzie nk order.


suzie_norddin75@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam...suzie nk 2 pek, ada bnyk lgi nk tempah ni..tq

suzie_norddin75@yahoo

TukangKebun berkata...

Salam Suzie , Boleh.

suzie berkata...

Ada lagi ke? Nak satu
Suzilaadham@yahoo.com

NarsHiFa berkata...

Ada lg x?blh tnm dlm pasu?

TukangKebun berkata...

Narshifa~ Boleh tanam dalam bekas. Kalau dalam instant noodle cup recycle pun boleh, cuma nak rajin siram. Masih ada.

siti salwa berkata...

Reserve saya satu pek..wawahomedelight@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

saya nak 1pek.
azira_73@yahoo.com