No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 28 Mei 2013

Greenfeast Pea

Pea Greenfeast

  Pea Heirloom jenis Greenfeast adalah jenis pokok kacang pea yang renek. Walaupun renek tapi pandangan tukang kebun elok sediakan pancang/trellis tapi tak perlu jenis yang tinggi sebab takut bila angin atau hujan kuat takut rebah ke tanah. Pokok kacang pea Greenfeast tumbuh dalam ketinggian 70~100cm. Elakkan menanam kacang pea semasa musim buahnya clash dengan musim panas dan kering. Sekiranya cuaca panas, boleh membantu bunganya untuk berjaya menghasilkan buah kacang dengan spray air gently di bunganya. Pucuk daun muda pokok kacang pea boleh dimakan. Pucuk daun mudanya sedap juga dibuat masak sayur lemak putih.
Pea

~ Biji Benih Heirloom Pea Greenfeast ~
10 biji benih dalam satu pek.
Biji benih akan dipos selepas pertengahan bulan Jun 2013. Pesanan biji benih ini boleh ditinggalkan di kotak komen. Tukang kebun juga bercuti sepanjang school holiday, segala pertanyaan akan mengambil masa untuk dibalas.

13 ulasan:

ummuaidan berkata...

macam best jer kan kalau tanam greenfeast pea nie..

emmatam berkata...

Salam . Saya nk 2 pek

@na berkata...

macam ni rupanye pokok greenfeast pea...2 in 1..buah n pucuk blh mkn..

Awin berkata...

saya nak satu pack

suka suka berkata...

K Mar 2 pek...

Abdul Razak berkata...

Nak satu pek....

Avia Mishat berkata...

Salam diana..avia nak 2 pek.thanks

Tanpa Nama berkata...

saya 1 dear

linna_linn@yahoo.com

encik berkata...

nak sepeket..
encikbuku@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

akak 1 pek.tq
(kak faiza)

Tanpa Nama berkata...

hi, diana. 1 packet for me pls.

Choi Min. PJ
hohcmin@yahoo.com

Gardener Ayu berkata...

Salam Diana, simpankan untuk saya 2 pek

TukangKebun berkata...

UmmuAidan~ Fresh home-grown pea memang manis, dulu nak pancing anak-anak yang payah nak makan dengan campur nasinya bersama kacang pea.

@na~ Pucuknya boleh makan jadi bercabang-cabanglah pokoknya nanti.

Tukang kebun ada simpankan pesanan seperti di atas.