No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Sabtu, 1 Jun 2013

Helichrysum (Strawflower)


 Bahagian bunga ini yang nampak seperti kelopak bunga adalah sebenarnya sebahagian daripada struktur daun. Keratan bunga dari pokok bunga strawflower jenis ini sesuai dikeringkan untuk dijadikan hiasan di dalam rumah yang tahan lama. Pokok bunga strawflower bahagia di tempat yang menerima banyak cahaya matahari. Apabila pokoknya telah membesar dan matang, pokoknya tahan dengan cuaca panas dan kering. Semai biji benihnya sedalam 6mm dan boleh transplant anak pokok setelah ketinggian 5-7cm. Jarakkan di antara pokok lebih kurang 30cm.

~Biji Benih Bunga Helichrysum (Strawflower) ~

Anggaran 50 seeds satu pek (RM3.00).

Pesanan untuk bulan June boleh ditinggalkan dalam kotak komen.
Jangan lupa tinggalkan nama dan email address sekali ya.
Apabila biji benih sudah ready shipping akan tukang kebun hantarkan email.

12 ulasan:

wanie ibrahim berkata...

bunganya kalau dikeringkan boleh dibuat potpuri...ada bau x bunganya?

Tanpa Nama berkata...

assalam diana, saya nak 1 pek...tq
fahizah_ahmad@yahoo.com

Avia Mishat berkata...

Salam Diana..avia nak 2 pek yer.thanks.

Tanpa Nama berkata...

nk jugak 1 pek
(Faiza)

Tanpa Nama berkata...

Hi diana,
2 packets for me pls ....
hohcmin@yahoo.com

Choi Min
PJ

gan chin soo berkata...

One packet please. Thanks. My email address sooganchin@gmail.com

TukangKebun berkata...

Wanie ~ Bunganya memang sesuai dikeringkan untuk buat potpori. But I think you have to add some scented oil untuk bau bilik.

Tukang kebun ada simpankan seperti pesanan di atas.

Bib Mohamed berkata...

ada lg tak? nk 1 set..

NarsHiFa berkata...

Salam Diana,

Tak tau lah sebab Diana pandai amik gambar so bunga ni nampak cantik ke atau memang warnanya garang berseri2 in actual...dah banyak kali tgk jd tak tahan pula..simpankan saya 1 pek! :D

Tanpa Nama berkata...

salam...ada lagi tak? sy nak satu pek boleh? emma27594@gmail.com

I berkata...

1 packet pls kaleiselvi@yahoo.com

mrs maryam berkata...

Ad lg k? 1 pck pls

maryam_suria@yahoo.com