No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Ahad, 2 Jun 2013

Livingstone Daisy

 Pokok bunga Livingstone Daisy adalah jenis pokok yang kecil tumbuh setinggi 10cm. Oleh itu, sesuai untuk dijadikannya sebagai border atau sempadan batas. Sesuai juga tanam di pasu gantung atau dalam pasu. Pokok bunga ini perlukan kawasan yang menerima cahaya matahari untuk berbunga dengan baik. Bunganya perlu terkena cahaya matahari untuk kembang. Tidak gemar dengan jenis tanah yang bertakung, perlukan tanah yang poros. Tidak beberapa gemar atau kurang bunganya jika ditanam di tanah yang terlampau subur. Bunga yang penjagaannya yang kos rendah sebab tak perlukan baja yang banyak. Tidak perlu membazir duit untuk memberikan baja tahi ayam pada pokok bunga ini, nanti malas ianya hendak berbunga. Kalau baru pindah rumah, tanah belum condition subur bolehlah cuba-cuba tanam bunga ini sementara nak pulihkan tanah. Biji benih mengambil masa purata 3 minggu untuk bercambah. 

~Biji Benih Bunga Livingstone Daisy Mix ~

Anggaran 50 seeds satu pek (RM3.00).


Pesanan untuk bulan June boleh ditinggalkan dalam kotak komen.
Jangan lupa tinggalkan nama dan email address sekali ya.
Apabila biji benih sudah ready shipping akan tukang kebun hantarkan email.

17 ulasan:

cikmanggis berkata...

salam Diana.Lamanya tak singgah ke Kebun Diana ni kerana kesibukan yang teramat sangat.Salam untuk Abby ya :)

Tanpa Nama berkata...

2 pek untk saya. Tq. lizamb26@yahoo.com.

suka suka berkata...

K Mar 1 pek...

Tanpa Nama berkata...

naaak jugak 1
(k.Faiza )

Tanpa Nama berkata...

assalam diana, saya pun nak 1 pek..tq
fahizah_ahmad@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

hi diana,
1 packet for me pls...

hohcmin@yahoo.com
Choi Min
PJ

aida_aminshah berkata...

diana dear...nak 1 paket of this seed ye..thanks!

Sumaiyyah berkata...

Saya nak satu pek ye :)

My email: sumymalik@yahoo.com

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.
Tukang kebun ada simpankan seperti pesanan di atas.

CikManggis~ Ia kadang-kadang rasa dalam sehari 24 jam tu tak cukup sahaja sekejap berlalu. Abby pun tengah belajar nak merangkak.

gan chin soo berkata...

Hi, saya nak satu pek. Thanks. My email: sooganchin@yahoo.com

gan chin soo berkata...

Hi Diana, I want one pek. Thanks. My email: sooganchin@gmail.com

TukangKebun berkata...

Gan Chin Soo ~ Boleh. Will send you an email later.

Bib Mohamed berkata...

nak 1 pek, tq

Fakhri berkata...

ada lagi ke stok benih daisy ni?
Fakhri
fa3_gnola88@yahoo.com.my

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Fakhir,

Ada stock. Sudah email listnya.

Tanpa Nama berkata...

Hai saya nak 4 pek TQ..heldyarifin82.ha@gmail.com

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Yang ini tiada ready stock sekarang.