No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Rabu, 23 Oktober 2013

Natural Children Vitamin Capsules ~ Wordless Wednesday



13 ulasan:

cucubulat berkata...

salam,,saya ada buat bayaran,,leh check email - yhatiku@yahoo.com t.kasih

@na berkata...

natural power so amazing....

Lynna Ghani berkata...

Yummy! :)

adrianna syaz berkata...

Mulberiii....kegemaran..

Awin berkata...

diana.....bg tips cemana nak jd camni...dah but mcm diana suruh....daun yg byk keluar.....buah tak dak

JunAina berkata...

Masam2 manis yang menyegarkan!

zulhilmi tempoyak berkata...

ada jual ke..?

Kebun Ibu berkata...

buah yang berwarna hitam rasanye manis...

TukangKebun berkata...

Cucubulat ~

Moga dah selamat sampai benihnya.

@na ~

Syukur Alhamdulillah nothing can beat homegrown freshness.

Lynna ~

yummy, tukang kebun kadang-kadang sorok-sorok makan kenyang sorang-sorang di kebun.

Adrianna~

Makan ramai-ramai berebut lagi seronok hehehe...

Awin ~
Pakai baja apa?
Timing trimming pun important factor dari pemerhatian sebab tukang kebun tak baja dan siram.
Bila trim masa a period of after 1 week tak siram (no rain, hot weather), pastu a week after minggu hujan turun balik boleh trigger fruit production sebab the plant will want to re-produce after making it 'stress' a little bit. Tapi kalau lepas trim the following week hujan tak turun, panas dan tak siram kekadang masa tengah flowering, buahnya tak berapa banyak or tak besar. Kalau hujan buahnya besar dan lebat.
So I always have to read or predict the weather before I do any pruning my dear.
Tak pe practise make perfect, nanti Awin pun boleh agak-agak next time ;) , the gardener instinct. MOther nature mood plays a role too.

JunAina ~

Tunggu beberapa minggu nak ranum, capai masuk mulut tak sampai seminit hehehe...

Zulhilmi Tempoyak ~
Kami ada bekalkan pokoknya, boleh email (kebunkmg@gmail.com).


Kebun Ibu ~

Kekadadang separuh hitam pun dah masuk mulut tak sabar hehehe...so tempting.

mama leen berkata...

oh bestnya... petik2 je.. terus makan.. memang tangan pandai berkebun.. kalau saya harammm...

TukangKebun berkata...

Dear Mama Leen, Dulu pun kami tak pandai berkebun, Perlahan-lahan tambah ilmu dan teknik.

Kash Kasarable berkata...

sy nk beli benih2 ini :

- ali baba alphine strawberry 1 pek
- ruegan alphine strawberry 1 pek
- kacang tanah 1 pek
- jagung heirlom red aztec 1 pek
- mulberry 2 bekas
saya sudah emailkn pd admin..ini email saya azizulsalwa91@gmail.com

TukangKebun berkata...

KASH sudah email.