No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Isnin, 16 Februari 2015

CNY SALE~ Lobster Claw, Guyana, Pisang Bunga

  Hujung bulan January lalu ada promosi Asian Greens kick off berkebun untuk petik sayur sendiri pada Tahun Baru 2015. Memandangkan tanahair kita ini berbilang bangsa, jadi bulan February ini Kebun Bahagia Bersama buat sale sempena Chinese New Year bulan ini antara 16hb February 2015 hinggalah 28hb February 2015. Seperti biasa syarat adalah reservation dan pembayaran complete sebelum 28hb February 2015. Boleh pesan more than 1 set no problem.
  Syoknya sesiapa dapat makan lobster masa makan besar nanti. Tak dapat makan lobster bolehlah jamu mata di kebun sendiri kemudian dengan pokok heliconia hanging lobster claw.

Info Heliconia Hanging Lobster Claw (klik sini).

Harga Asal : 1 moist bare-rooted rhizome RM8.00 .
CNY Sale : 3 moist bare-rooted rhizome RM10.00 .
Save: RM14.00 .
 Lagi pilihan tema Chinese New Year dan dalam keluarga Heliconia juga ialah jenis 'Guyana'.

 Info untuk Heliconia Guyana (klik sini).

Harga Asal : 1 set rhizome RM12.00 .
CNY Sale : 2 set rhizome RM10.00 .
Save : RM14.00 .
  Pisang bunga yang sesuai disusun di tembok menjadi hiasan dan memberikan privacy. 3 pilihan tumbuhan untuk Chinese New Year sale kali ini sesuai ditanam bersebelahan pagar bukan semata hiasan mewarnai sudut tersebut tapi tidak memudahkan orang hendak ceroboh atau lompat masuk ke kawasan rumah kita.

Info mengenai pisang bunga (klik sini).

Harga Asal : 1 moist bare-rooted anak pokok pisang RM10.00 .
CNY Sale : 2 moist bare-rooted anak pokok pisang RM10.00
Save : RM10.00 .

Minggu ini tiada Self-Collect day.

Minggu depan Self-Collect Day:

~25th February 2015 Wednesday at Sungai Buloh from 8:30PM ~ 9:00PM.

~ 27th February 2015 Friday at Sunway Pyramid from 10:00PM ~ 10:30PM.

4 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kalau CNY ni Dee bukan aje lobster mahal yg anak-anak lobster pun mahal juga - semua dinner dgn lobster/udang dsb itu jadi mahal.

Yg murah ni dia Dee punya heliconia lobster claw ada offer:) Kakak ni ruang rumah tak ada kalau ada rasanya kakak tanam juga macam yg hanging tu - menarik:)

Kakak tengok juga zinnia dwi-colour entri bawah aduhai mencerlang mata kakak dibuatnya:)

gina marna berkata...

Teringin juge guyana tuu tapi x tau nak letak mane nanti..lobster claw ngn lipstick pun merimbun dah :)

TQSM yer..parcel dh dpt..insha Allah akn updet perkembangan nanti.

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia KakZakie.

Kalau dapat makan sepit lobster banyak macam barisan heliconia hanging lobster claws tu mesti kenyang perut.
Masa perayaan ini terbayang macam mercun papan merah berderet ada jugakan.

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Gina.

Boleh susun depan lobster claw si Guyana hehehe. ...
SYUKUR Alhamdulillah dah selamat terima goodies dari KBB.