No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 24 Mac 2015

Harum Sundal Malam Batch March Re-Stock

 Hari Sabtu lepas tak dapat turun ke kebun cuma pagi seperti rutin harian kasi makan dan minum Avian PETS di belakang. Lepas tu sekilas cuci mata apa yang sedang kembang di Kebun Bahagia Bersama sebelum keluar hantar laptop tukang kebun yang dah nazak sejak Januari lalu asyik keluar blue screen of death je ke doktor. Dearest hubby dah buat pelbagai troubleshooting masih sakit meleret laptop kesayangan tu. Sejak January terpaksa pakai laptop lama dearest hubby punya. Sebelum bertolak hantar laptop ke doktor yang ingin menceriakan tukang kebun ialah lemon water lily dan water poppy yang kembang meriah.

~ 1 pot water poppy RM10.00 ~

atau ada March promotion, details klik here.
  Sikit lagi tak perasan orkid yang mudah nak panggil orange stripe pun dah mula tersengih lebar. Tukang kebun pun hampir lupa yang tukang kebun ikat dia atas pokok bottlebrush tahun lalu. 
 Terpaksalah hari ini lepak-lepak di 1Utama sementara tunggu doktor diagnose sakit laptop tu asyik tunjuk blue screen of death je. Kebetulan ada Korean Food Fair pula, adalah maskot jenama Lotte. Abby pula asyik berkenan nak peluk maskot nak sayang-sayang katanya tak mau lepas maskot. Kesian maskot tu Abby tak mau lepas tangan terpaksalah tukang kebun dukung umpan dengan belon percuma yang banyak dalam troli.
  Kebetulan lunch hour pula, jadi ada pertandingan siapa dapat habiskan instant noodle in cup. Jadi dearest hubby pun turut serta sekalilah dapat isi perut dengan consolation prize untuk setiap peserta. Habis lecur lelangit sebab sup panas nak habis cepat.
  Menurut doktor mungkin masalah graphic punya plate rosak nak ganti pun mahal mungkin kira-kira RM500. Kalau repair pun warranty cuma 3 bulan dan kemudian ada benda-benda lain asyik berjangkit sakit, kipas pun dah tak kuat, dan lain-lain. Kesimpulannya macam tak berbaloi baik angkat baru.....sobsobsob...I really love you lappy banyak jasamu akan dikenang. Sebelum GST bermula kenalah angkat yang baru nanti 6% dah boleh angkat microsoft software baru nak install ooooo..... Dilemalah dah biasa pakai VAIO yang tak buat production lagi. Tukang kebun punya 1st laptop VAIO, yang ini kedua punya pun VAIO...nak cuba brand apa pula ini.
  Hari ini tukang kebun nak ambil kesempatan nak annouce yang bulan March ini ada kami re-stock pokok harum sundal malam yang dah lama tertunggu-tunggu. Sebenarnya bulan lepas ada tukang kebun re-stock tapi tak announce sebab dalam waiting list pun ramai gardeners dah menunggu-nunggu. Jadi tukang kebun dah message dulu gardeners yang mana pernah email minta dimasukkan dalam waiting list untuk pokok harum sundal malam. Yang tukang kebun tak sempat email minta maaf banyak-banyak tak sengaja sebab lappy pun meragam jadi banyak data tak senang nak rujuk kembali.

~ 1 pot Harum Sundal Malam RM12.00 (kebunkmg@gmail.com) ~

Self-Collect Schedule This Week:

~ Wednesday 25th March 2015 from 8:30PM to 9:00PM at Sungai Buloh.

~ Saturday 28th March 2015 from 5:30PM to 6:00PM at Sungai Buloh

4 ulasan:

Nooriah Abdullah berkata...

assalamualaikum diana, laama kaknoor tak singgah sini lah, cantik bunga2 tu, kaknoor ada jugak bunga harum sundal malam tu tapi dah lama tak berbunga lah

@na berkata...

cantik plk tgk warna bunga orkid tu...unik

Julie M berkata...

Assalamualaikum Kak Diana,
Luculah si Abby, tak nak lepaskan maskod tu..hihi..cute...
Dah lama Julie mencari bunga harum sundal malam tu...book 1pot...thanks kak :)...

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam Kak Noor,

Harum Sundal Malam ni tak boleh manja sangat nanti malas berbunga.

Salam Bahagia @na,

Berbintik-bintik macam rimau hehehe...

Waalaikumsalam Julie,

Itulah Abby geram dengan maskot ingat patung besar agaknya tak mau lepas tangan. Okay book 1 untuk Julie.