No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Sabtu, 31 Mei 2014

Monday Morning Shah Alam Self-Pick Up Open

 Internet Connection di rumah belum ada sebab adapter kena cari yang baru. Lambat kalau nak tekan touchscreen Tukang kebun cuma nak khabar kalau ada gardeners yang hendak membuat pesanan dan self-collect pada hari Isnin depan antara pukul 8:30 hingga 9:30 pagi boleh sebab tukang kebun free waktu ini. Tempat pick up di perpustakaan Shah Alam seksyen 13.  Boleh email tukang kebun confirm pesanan sebelum pukul 6 petang esok hari Ahad. 
 Gardeners yang dah lama dalam wishlist teringinkan pokok langsuir di kebun kami ada stok boleh self collect pada hari tersebut. Saiznya bolehlah dikatakan besar seperti yang ditunjukkan dalam gambar bahagian depan. Yang di belakang sekali tu not for sale saiznya pun dia sahaja dah conquer ruang kereta 4wheel drive. 2 langsuir pun boleh golek-golek baring tido di dalam.

Pokok langsuir, sepokok RM20 .

3 ulasan:

sud@is berkata...

bird nest, dulu bayk tanam pokok ni....

Julie M berkata...

cantik ni!

TukangKebun berkata...

Sud@is,
Bird nest ni kalau ada boleh buat kawasan persekitarannya macam ada cooling effect tengok dia ni.

Julie,
Mudah nak gandingkan dengan pelbagai tumbuhan tropika lain :).