No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Rabu, 14 November 2012

Water Lily

 Tukang Kebun sangat sibuk minggu ini  sebab sedang proses pindah rumah. Minta maaf kepada semua sebab tukang kebun akan membalas email dan comment lambat. Ini nota koleksi bunga waterlily yang tukang kebun akan cuba-cuba tanam bila pindah nanti.
Waterlily/Nymphaea - Gonnere/Snowball
Waterlily/Nymphaea - Yellow Lemon
Waterlily/Nymphaea - Apricot - Sioux

 Ini kali pertama tukang kebun cuba tanam waterlily sekiranya ada tips yang boleh gardener lain kongsi amat dialu-alukan.

8 ulasan:

Sean L berkata...

Wah cantik sungguh waterlilies nih.

Farhani berkata...

Tukang Kebun nak pindah balik Malaysia dah ke?:D

sm forestgarden berkata...

saya memang minat dekat aquatic plant like waterlilies.

baguznet berkata...

wah! cantiknya waterlily...
bagaimana penjagaannya, susah tak?

ummuaidan berkata...

cantik water lily nie ska tengok..

semoga diana selamat pulang ke tanahair dengan gembiranya dpt berjumpa 2 hero...mesti rindu adelaide nanti kan...rs sunyi lak bila diana dah takder kat australia nanti...:)

Indah Eyah Abu Samah berkata...

Selamat kembali ke malaysia kak diana;))

cikmanggis berkata...

Cantiknya bunga water lily ni.......Tentu Diana sangat sibuk sekali mengemas dan packing banyak barang.

Semoga semuanya berjalan lancar.

TukangKebun berkata...

Sean~ Geram tengok bunga waterlilies ni terjebak beli.

Farhani~ Dah balik for gud.

SM Forestgarden~Rasa tranquil je tengok waterlily punya bloom.

Baguznet~Saya bab penjagannya tak berapa tahu sangat lagi. Yang ada di keliling rumah Sungai Buloh pun mama yang tanam.

UmmuAidan~Hero kami bulan depan baru bertemu kembali.

Indah~Terima kasih :). Rambang mata nak makan apa ni.

Cikmanggis~Tengah sibuk tanam bunga , unpacking barang pun belum sempat lagi ;-).