No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Isnin, 18 Mac 2013

Re-stock Carrot Paris Market

 Carrot jenis Paris Market ialah jenis bulat macam gasing. Bagi gardeners yang tidak mempunyai banyak ruang untuk tanam atau kebanyakkannya menggunakan bekas untuk menanam, inilah carrot yang sesuai untuk dicuba. Berbanding dengan carrot jenis lain yang akarnya memanjang, Carrot Paris Market diameter akarnya lebih kurang 2 inchi. Jadi tak perlu pening nak cari bekas yang dalam sangat. Percambahan biji benihnya adalah dalam 14~21 hari dengan tanah yang bermoist. Cuma hati-hati anak carrot Paris Market yang baru bercambah sangat halus berbanding dengan carrot jenis lain. Jangan ingat weed pula yang keluar.


~Biji Benih Carrot 'Paris Market' ~

Anggaran 100 seeds satu pek (RM3.00).

Pesanan untuk bulan March boleh ditinggalkan dalam kotak komen.
Jangan lupa tinggalkan nama dan email address sekali ya.
Apabila biji benih sudah ready shipping akan tukang kebun hantarkan email hujung bulan nanti.

Untuk bulan March 2013, kos penghantaran bagi pembelian biji benih di bawah RM20 adalah flat RM2.00 dengan Pos biasa.
Kos penghantaran lebih RM20 adalah RM6 dan melalui pos laju.
Pembayaran adalah melalui bank RHB, CIMB atau Maybank.

29 ulasan:

zamzurina zulkafli berkata...

saya nk 1 pack

Tanpa Nama berkata...

salam diana, nak 1 pek.. tq

bib mohamed
bibummuhamzah@gmail.com

Aku P@aN berkata...

salam diana..saya nak 2 pack ye..

@na berkata...

salam, diana 1 pack pls... dia_annisa2000@yahoo.com

Rini berkata...

salam diana,

nak satu pek juga lah....

nadia rashid berkata...

sy nak 1 pek..simpankan..:D

Tanpa Nama berkata...

Salam diana, eila nak juga :)

Tanpa Nama berkata...

Salam,

Nk tnya kt M'sia bole ke hidup. Nk kena letak ditempat redup ke atau dedahkan kpd matahari.

Thx

Zahrina

CHECHACHOC berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Avia Mishat berkata...

Salam diana..avia nak 2 pek.

CHECHACHOC berkata...

Salam.. sy nak beli benih carrot ni.. dan jugak nak dapatkan list benih yg ade untuk di jual.

Email sy. anisah.abdullah@gmail.com

Terima kasih

Tiny garden berkata...

1 pack for me.

aida_aminshah berkata...

Diana, aida nak dua pek pls thanks

husni97 berkata...

nak tanya pokok fig ada tak?

TukangKebun berkata...

Tukang kebun ada simpankan Zamzurina (1), Bib (1), Aku P@aN (1), @na (1), Rini (1), Nadia Rashid (1), Eila (1), Avia (2), CHECHACHOC (1), Tiny Garden (1), Aida (2).

Salam Zahrina~ Carrot dekat Malaysia InsyaAllah boleh hidup jika cukup keperluannya. Carrot perlukan sekurang-kurangnya 6 jam cahaya matahari. Kalau dapat yang sebelah pagi lebih baik dari petang.

Husni97~ Pokok fig tukang kebun tiada offer.

azmah berkata...

salam diana, nak 1 pek ye..

TukangKebun berkata...

Azmah ~ Boleh.

Sasha Tan berkata...

Ada lagi? satu pek ya :)

TukangKebun berkata...

Dear Sasha, ada lagi.

suzie berkata...

Nak satu
Suzilaadham@yahoo

NarsHiFa berkata...

ada Lg x?nak 2pek.

TukangKebun berkata...

Ada lagi (boleh email ke kebunkmg@gmail.com)

siti salwa berkata...

Salam.saya nak tukar carrot tadi ke arrot jenis ni sebab tempat terhad.bole tanam dlm pasu ke?wawahomedelight@gmail.com

TukangKebun berkata...

Siti Salwa ~ Carrot jenis ini boleh tanam dalam pasu.

jk berkata...

Hi Diana,

I want to order 1 pack. jacenk20@yahoo.com

Ezza Aziz berkata...

hmm kena try tanam dlm botol hanging kt tingkap ruangtamu la -situ dpt chya mthari lama banding dgn kt coridor .. *btw baru terima benih ni rabu lepas* @firecraker fern

TukangKebun berkata...

Syukur Alhamdulillah sudah terima biji benihnya Ezza Aziz. Cepat juga sampai dengan regular postage about 2 days. Menarik tu. Good Luck.

Everlyn C berkata...

Nak tau ada lagi untuk benih untuk carrot ini?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Everlyn C,

Benih Carrot ni masih ada stok.