No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 7 Ogos 2012

Lobak/Radish Crimson Giant

Radish berbentuk bulat, berwarna merah terang dan bersaiz diameter 2-3cm. Cepat tumbuh boleh tuai dalam masa sebulan kalau cukup baja, cahaya dan air. Disyorkan semai benih selain dari musim panas dan kering untuk pertumbuhan yang lebih baik dan rasa lebih crispy serta juicy. Memandangkan akar lobak ini pendek, pastikan tanah tidak kering, moisture tanah adalah penting. Amalkan 'succession sowing' tuai benih setiap 2 minggu untuk supply dapur berterusan daripada tanam sekali banyak tak termakan. Boleh juga cuba tanam celah-celah anak-anak pokok yang lambat tumbuh untuk menjimatkan ruang (inter-planting).

~ Biji Benih Sayur Crimson Giant Radish~

Stok Ada
RM1.00-satu pek (50biji benih)
Pembayaran adalah melalui Bank CIMB atau RHB.
Sebarang kemusykilan, jangan segan bertanya (kebunkmg@gmail.com).

11 ulasan:

Mama Pongkey berkata...

2 pek untuk saya ye! :-)
Jangan risau hal lambat tu.. saya sabar menanti, lagipun bulan puasa ni dapat pahala extra kan?
Semoga selamat semuanya, kelahiran tukang kebun baru, Rayyan pulang ke Malaysia, dan semua urusan Diana serta keluarga Diana, aamiin.

mat jon berkata...

yang ni nak masuk list 1 pek pleaseee

Sean L berkata...

Nak jugak biji nih satu pek, hehehe

shafirul suffian berkata...

nak satu

Zieta collection berkata...

nak ini satu tukang kebun :)

wani sc berkata...

saya nak 1 pek yang ni juga (tapi kalau boleh order 2 pek saya nak juga. ngeee) tq

TukangKebun berkata...

Mama Pongey, Wani~ Dah reservedkan 2 pek.

Mat Jon, Sean, Shafirul & Ivy~ dah simpankan juga.

suka suka berkata...

k mar satu..

TukangKebun berkata...

Saya simpankan untuk Kak Mar.

Sasha Tan berkata...

Diana, pls email me ya if u have stock :)

TukangKebun berkata...

Hi Sasha. I don't have them at the moment. But I might have globe type of radish back in stock in December. Do remind me again if I forgot to email you ya.