No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Ahad, 28 Oktober 2012

Cili Italian Heritage Tondo Piccante

Cili Italian Heritage Tondo Piccante bentuknya bulat dan bersaiz average 3-4cm. Kepedasannya sangat mild.
 Pokoknya sangat compact dan produktif serta sesuai untuk tanam di dalam bekas. Buahnya bertukar dari warna hijau ke merah apabila masak. Pokok cili ini adalah jenis yang tahan panas dan kemarau setelah dewasa. Ianya juga boleh adapt dengan pelbagai perubahan cuaca. 

STOK HABIS.
 (RM3.00- anggaran 20 biji benih).

 Yang berminat, sila tinggalkan pesanan di dalam komen box ya

29 ulasan:

Avia Mishat berkata...

As salam..saya nak 1 pek yer.thanks.

suka suka berkata...

K mar 1 pek..

Farhani berkata...

Saya nak 1 pack ya...thanks

Aku P@aN berkata...

saya nak satu...

Mama Pongkey berkata...

Nak satu ye :-) comelnya cili ni.

Tanpa Nama berkata...

Diana aida satu pek ye :) aida_aminshah@yahoo.com

zamzurina zulkafli berkata...

saya nak satu pack

Ibu Qistina berkata...

saya nak satu.

jaybahry berkata...

< simpan 1 pkt utk saya, tk - jaybahry@gmail.com>

Tanpa Nama berkata...

nak satu pek....fahizah. tq

TukangKebun berkata...

Avia, Kak Mar, Farhani, Aku P@an, Mama Pongkey,Aida, Zamzurina, Ibu Qistina, Jaybahry,Fahizah -1pek each reserve.

sm forestgarden berkata...

saya nak satu pek

Tanpa Nama berkata...

Diana, kalu stok da abis, next batch tuai benih,reservekan Eila satu tau.. :)

Sasha Tan berkata...

I want one please!

hitomi lavender berkata...

Ada lg ka cik tkng kebun?sya pun nk jgak.:)

mat jon berkata...

semestinya untukku 2 pek ;) pleaseee

TukangKebun berkata...

Sm forestgarden, Eila, Sasha, Hitomi, Mat Jon~ Sorry habis sudah nak kena tunggu next batch. Kalau supply ada balik akan tukang kebun simpankan dan tanya dulu you all ya.

nadia rashid berkata...

oooo...kena reserve..okey tukang kebun aka diana kan...sy nak reserve benih cili ni..thanks...:D

nadia rashid berkata...

reserve utk sy 1 pek

TukangKebun berkata...

Nadia~ Bila ada stok baru nanti tukang kebun inform ya.

Sola Hadi berkata...

kak, saya nak 1pek

gardener berkata...

Saya nak satu pek, tak kisah lambatpun, skrg ni tak Ada ruang Dah nak berkebun.

Ratu berkata...

bile dah de stok inform ya!nak order biji benih ni 2pek..

sarina berkata...

Reserve utk sy 1pek ye

Yumna Keyan berkata...

Salam.. ada lg tak biji benih lada nih? Nk 2 peket ye.. mcm mana nk byr?

TukangKebun berkata...

Yang ini masih out of stock.

kedai super utara berkata...

ada lg x benih ni? kalau ada email kat superdannok@gmail.com....tq

kedai super utara berkata...

ada x lg benih ni?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagiw Kedai Super Utara.

Tiada stok biji benihnya sekarang.