No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 30 Oktober 2012

Labu sesuai untuk ruang kecil

 Gambar jenis labu di atas dari yang besar hingga kecil ialah ~ Small Sugar Pumpkin, Spagetthi Squash dan Thelma Sanders Sweet Potato Squash. Ini adalah jenis labu yang sesuai untuk mereka yang mempunyai kawasan terhad untuk berkebun. Ketiga-tiga jenis labu ini juga sesuai untuk tanam di dalam container (tukang kebun pernah sudah cuba tanam dalam bekas). Labu jenis ini pun pernah ditanam di Kebun Sungai Buloh.

 Tawaran limited biji benih labu bagi dispatch bulan November kali ini adalah labu 'Small Sugar'.
 Lawati laman 'Small Sugar' Pumpkin sebelum ini.

Biji Benih Organik Heirloom labu 'Small Sugar' limited 1 pek untuk setiap gardener.
RM3.00 satu pek anggaran 15 biji benih.
Stok Habis.

Gardener yang berminat boleh tinggalkan pesanan di komen box posting ini ya.

17 ulasan:

Aku P@aN berkata...

saya nak satu pek benih small sugar pumpkin...benih spagetthi squash xde ke?

suka suka berkata...

K mar 1 pek

makcikmanggis berkata...

Boleh tanam dalam bekas?selalunya labu memerlukan kawasan yang besar sebab dia hidup menjalar.Bagusnya .

sm forestgarden berkata...

saya hendak 1 pek

zamzurina zulkafli berkata...

saya nak satu pack

Tanpa Nama berkata...

assalam diana, saya nak satu.....tq. fahizah

Zieta collection berkata...

1 pek yg ini lg pls...:)

Tanpa Nama berkata...

salam..Diana akak nak satu benih small sugar nie satu ye..-kak Haslinda..tq..hhussin71@yahoo.com

Farhani berkata...

ada lagi tak?huhu..

TukangKebun berkata...

Farhan, Kak Mar, SophieMohd, Zamzurina, Fahizah, Ivy, Kak Haslinda sudah tukang kebun simpankan.

Aku P@an~ Macam-macam tahu je posting spagetthi squash nak bersusul.

Makcikmanggis~ Pumpkin ni menjalar tapi takdelah merayap sangat macam labu jenis yang besar. Bolehlah nak susun suluran dia tu lagi.

Farhani~ Sorry dah habis pula. Lain kali kalau ada tukang kebun simpankan dulu k.

Tanpa Nama berkata...

Diana, nanti if ada lagi reserve untuk aida ye..

TukangKebun berkata...

OK Aida kalau ada stok nanti saya simpankan.

Sasha Tan berkata...

Saya pun nak satu. :)

TukangKebun berkata...

Sasha~ Maybe in January I have some new seeds for this pumpkin.

suziela berkata...

Saya nk biji benih 1 pek..ada lgi x?

TukangKebun berkata...

suziela yang ini tiada dalam stok.

SriKota Garden berkata...

small sugar pumpkin saya nak satu

Srikota Garden