No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 8 Januari 2013

Heirloom Mix Romaine Lettuce

Biji Benih lettuce organik yang berbentuk 'Romaine' atau juga dipanggil 'Cos' pelbagai jenis heirloom bercampur dalam satu paket. Tapi ada yang tukang kebun sudah lupa nama jenis heirloom tersebut.
 Jenis ni ada speckle merah sikit pada daunnya.
 Lettuce jenis ini masa muda berwarna hijau bila makin tua daunnya berubah kemerahan.
Green Cos Lettuce.
Red Romaine Lettuce bersebelahan Green Cos Lettuce.

Biji benih Organik Heirloom mix Cos/Romaine Lettuce~
$3.00 satu pek  dengan anggaran 50 biji benih.
Terhad sebab tukang kebun relakan 20 pek sahaja untuk bulan ini.

Disebabkan masalah pos biasa yang dialami dalam bulan Disember 2012, postage pesanan benih bagi bulan January di bawah RM10 adalah flat RM2.
Tetapi bagi pesanan jumlah biji benih lebih RM10 akan dihantar dengan pos laju dan kos penghantaran flat RM5.

12 ulasan:

zamzurina zulkafli berkata...

Nak 1 pack

Tanpa Nama berkata...

assalam diana, nak 1 pek..... thanks, fahizah

Nudabuffy berkata...

sejak akhir-akhir ni tanam salad dah tak menjadi.. sebenarnya tanah yang mana yang paling sesuai ya?

ummuaidan berkata...

Segar bugar nampaknya lettuce nie yer..

hitomi lavender berkata...

Macamana pembayaran nak dibuat ya diana?maklumla baru kali pertama nak beli benih dengan diana ni...:D

suka suka berkata...

K mar 1 pek

Tanpa Nama berkata...

Eila juga nak satu peket yer diana :)

bahulu berkata...

dah brp benih simpan utk sy
kalau campur benih ni dh brp pulak...
tp nak la satu salad mix ni
tq

Tanpa Nama berkata...

Salam bahagia Diana,

Saya nak order satu pek benih Heirloom mix Cos/Romaine Lettuce ya.
Thanks and have a good day.

(Samiah- red_888_soul@yahoo.com)

Aku P@aN berkata...

saya nak 2 pack ye...

Avia Mishat berkata...

Avia nak 1 pek.tq

TukangKebun berkata...

Zamzurina (1), Fahizah (1), Kak Mar (1), Eila (1), Bahulu (1),Samiah (1), Aku P@aN (2), Avia (1) sudah reservekan. Note :9 packets.

Nudabuffy ~ Salad suka tanah rich banyak baja dan moist. Kalau tanah kering sangat lambat pertumbuhannya.

Ummuaidan~ Alhamdulillah yang jenis romaine dikatakan tahan panas.

Hitomi Lavendar~ Melalui bank deposit RHB, CIMB or Maybank. Kalau nak detail lagi boleh hantar email ke (kebunkmg@gmail.com) .

Chef Bahulu~ Boleh kalau nak tanya dah berapa reserve melalui email . Saya pun baru nak kemas kini buku simpanan benih ni ;).