No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Isnin, 4 Februari 2013

Roma Tomato

 Buah tomato jenis Roma kebiasaannya orang Italy suka buat tomato puree/paste untuk kuah Spagetthi atau pasta. Ada lebih boleh pakai untuk pizza juga. Tomato ini juga sesuai untuk buat home-made sos tomato bagi kegunaan di rumah.  Tomato Roma tidak mempunyai banyak biji dalam buahnya. Buah tomato Roma bentuknya lonjong macam telur. Kulitnya tebal jadi lebih tahan dengan panas.



Stok Ada.
RM3.00 satu pek (30 biji benih).

Pembayaran adalah melalui bank deposit CIMB/Maybank/RHB.

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam. Eila nak 1 pek yerk. Tq.

Nudabuffy berkata...

yang ni nak 1 pack. TQ

sm forestgarden berkata...

assalam diana,
nak 1 pek

ummuaidan berkata...

ade tanam kat umah nie..bagus jgk utk musim panas tomato nie..kurang penyakit

zamzurina zulkafli berkata...

Saya nak 1 pack

aida_aminshah berkata...

Tak sure aida dah order ke belum. Nak dua pek ye diana. Btw aida dah terima parcel bulan januari. You suprised me with the rose geranium and sunflower seeds =) tq Diana! dah tanam pun d bulbs. Hopefully hidup dengan sihatnya...

Avia Mishat berkata...

Salam Diana,avia nak satu..thanks

suka suka berkata...

K Mar 1 pek..

emmatam berkata...

Saya satu pel

TukangKebun berkata...

Tukang Kebun dah keep for Eila, Nudabuffy, SM Forestgarden, Zamzurina, Aida, Avia, Kak Mar dan Emmatam.

UmmuAidan~Tomato Roma ni memang mudah nak jaga walaupun dibiarkan selalu. Yang tomato ni pun dulu tak dibuat pancang, kesian terbiar je meleret kat tanah terlampau berat dengan buahnya. Kulitnya tebal jadi tahan matahari.

Aida~Yang ni kalau dengan tukang kebun ni belum lagi sebab pertama kali open. Syukur Alhamdulillah parcel selamat sampai. Good Luck with them ;).

jngadirin berkata...

Saya nak satu...

TukangKebun berkata...

Jngadirin~ Ok.

Mama Pongkey berkata...

Nak juga. Berangan nak buat homemade tomato sauce :-)

TukangKebun berkata...

Mama pongkey buat banyak-banyak puree tomato boleh simpan dalam freezer. Okies.

Tanpa Nama berkata...

satu untuk saya? Terima kasih.
lizamb26@yahoo.com