No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 5 Februari 2013

Tigerella Tomato


Tomato jenis "Tigerella" berbelang kuning apabila buah merahnya ranum. Tomato jenis ini bersaiz sederhana berbanding dengan 2 jenis lagi tomato di gambar atas iaitu bersama sweet red cherry tomato dan tomato challengar. Oleh kerana belang di buahnya, tomato tigerella senang dibezakan dengan jenis tomato yang lain. Tomato tigerella juga menghasilkan buah tomato yang cepat berbanding dengan tomato lain. Tomato " Tigerella" adalah antara koleksi tomato "heirloom" dan bukan tomato hybrid. Benih bakanya boleh disimpan.


Boleh tumbuh dalam pasu.
Pokok-pokok tomato perlu ditanam dengan jarak di antara satu sama lain yang memberi kitaran pengudaran yang baik untuk mengurangkan risiko penyakit.

Tomato Tigerella yang muda berwarna hijau (masih boleh dikesan belangnya) dan bertukar ke warna merah apabila ranum.


Stok Ada.
RM3.00 satu pek (15 biji benih).


Pembayaran adalah melalui bank deposit CIMB/Maybank/RHB.
Penghantaran adalah pada hari Isnin sahaja.

13 ulasan:

lynnhelite berkata...

Diana, keep 1 pack for me ya!

zamzurina zulkafli berkata...

Says nak satu pack

suka suka berkata...

k mar 1 pek..

nadia rashid berkata...

macam-macam seeds tomato diana ada..semuanya menarik!..sy perasan ada terung comel dlm bakul tu..itu jenis apa? kalau ada seed nya..sy nak..skali dengan seeds tomato ni yer..nak juga

Tanpa Nama berkata...

Salam diana, eila mau tomato rimau ni 1 pek yerk.tq

aida_aminshah berkata...

Nak satu pek diana :)

nora comel berkata...

nk jgk 1 pek n sama mcm Nadia Rashid 2 pack of terung. thanks

emmatam berkata...

Saya satu pek

TukangKebun berkata...

Tukang kebun ada simpankan for Lynn, Zamzurina, Kak Mar, Nadia, Eila dan Aida.

Nora Comel dan Emmatam~ Sorry dah out of stock. Kalau ada rezeki nanti tukang kebun tuai lagi atau terjumpa biji benihnya dalam kotak mana-mana satu.

TukangKebun berkata...

Nadia, Nora Comel ~ Oh terung tu namanya bonica tapi belum lagi dapat masukkan dalam list. Jika ada rezeki mau juga dituai.

Sasha Tan berkata...

Aiyah!!!! I come too late. Been waiting for this for so long!

TukangKebun berkata...

Sasha If I have spare when I sorted the seeds for shipment will contact you.

Sasha Tan berkata...

Thanks!