No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Isnin, 8 April 2013

Lemon Balm (Melissa officinalis)



 Bagi penggemar bau refreshing lemon, pasti akan gemar dengan herba lemon balm. Daun herba lemon balm sesuai digandingkan dengan masakan ikan.  Mama tukang kebun dulu guna daun herba lemon balm bersama masakan Assam pedas. Daunnya juga boleh disediakan untuk minuman teh. Lemon Balm mempunyai potensi untuk menjadikan minda tenang, mengurangkan masalah sukar tidur atau 'anxiety' rasa gelisah. Sebagai therapy penyakit  Alzheimer, lemon balm dipraktikkan dengan cara aromatherapy.  Semasa pokok lemon balm berbunga, si lebah sangat tertarik dengan bau dan madu bunga dari pokok lemon balm.

~Biji Benih Herba Lemon Balm ~

Anggaran 50 seeds satu pek (RM3.00).

Pembayaran adalah melalui bank RHB, CIMB atau Maybank.

20 ulasan:

wanie ibrahim berkata...

hati ni memberontak nak beli macam2 benih dr diana..tp kenala tunggu bersalin hehehe

Sumaiyyah berkata...

Saya nk satu pek ye Diana. email saya : sumymalik@yahoo.com

suka suka berkata...

K Mar 1 pek ya..

Natch Amethyst berkata...

saya pun mahu ni... :) nanti saya email..

@na berkata...

salam diana, nak 1 pek, ok. boleh tanam dlm pasu je kan?

SriKota Garden berkata...

Saya nak satu

nadia rashid berkata...

mahu jugak 1 pek..tq

Tanpa Nama berkata...

Salam Diana,
Saya nak order satu pek ya-
Samiah (red_888_soul@yahoo.com)

Avia Mishat berkata...

Avia nak 2 pek.thanks.

+kasih+ berkata...

Saya nak satu pek..
coklat.funky@gmail.com
terima kasih..

TukangKebun berkata...

Wanie~ Habiskan stok biji-biji benih lain dulu...gardening is good for the contraction muscles you know senang nak bersalin. Syukur alhamdulillah my babies Rayyan dan Abby senang keluar.

@na ~ Boleh tanam dalam pasu.

Tukang kebun ada simpankan untuk Sumaiyyah, Kak Mar, Natch Amethyst, @na, Srikota Garden, Nadia, Samiah, Avia dan +kasih+.

Bib Mohamed berkata...

diana, mau satu pek

TukangKebun berkata...

OK BIB.

Tanpa Nama berkata...

sis,saya nak 1 pek...
mamahaziq82@yahoo.com.my

Nor Suhada berkata...

sy nak 1 pek gak
yippie_zippie89@yahoo.com

TukangKebun berkata...

Ada tinggal beberapa pek sahaja, jadi tukang kebun akan simpankan.

NarsHiFa berkata...

Salam Tukang Kebun,saya peminat baru.ada lg x?nak beli satu pek..terima kasih :)

TukangKebun berkata...

Salam Narshifa, masih ada boleh email ke (kebunkmg@gmail.com) .

Haslah Haslah berkata...

Macam mana kalau saya berminat

TukangKebun berkata...

Haslah boleh email (kebunkmg@gmail.com) for further details.