No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Ahad, 3 Februari 2013

Promosi Cherry Belle Radish

 Radish Cherry Belle ini cepat tumbuh akarnya. Sekadar peringatan elakkan guna baja yang bernitrogen tinggi seperti baja ayam. Nanti daunnya sahaja yang meriah tumbuh cepat. Daunnya juga boleh dimakan kalau suka. Elok direct-sowing terus di tapak tanam sebab pertumbuhannya cepat dan supaya tidak menggangu pertumbuhan akarnya. Tidak perlu bekas yang dalam sekadar 15 cm pun dah ok sebab akarnya tidak besar 2~3 cm elok sudah dituai. Sedap dihiris akar radish cherry belle untuk makan mentah di dalam campuran salad. 


Stok Ada.
RM1.00 satu pek (50 biji benih).
Terhad 1 pek untuk 1 gardener.

Tinggalkan komen untuk pesanan bulan Februari 2013.
Kos penghantaran bagi pesanan di bawah RM15 pada bulan ini adalah RM2 dan pesanan lebih RM15 adalah RM5 (bagi pesanan biji benih sahaja).
Pembayaran adalah melalui bank deposit CIMB/Maybank/RHB.
Penghantaran adalah pada hari Isnin dan Khamis sahaja.


17 ulasan:

zamzurina zulkafli berkata...

Saya nak satu pack

Nudabuffy berkata...

saya mau 1

suka suka berkata...

k mar 1 pek..

Tanpa Nama berkata...

Salam diana.eila nak 1 pek yek.nak cuba tanam lagi.yg dulu tu x de pun ubinye.nape yerk? Eila x gune plak baja tahi ayam.pastu slow jek pertumbuhannye.nak kena shady bed ke?

bahulu berkata...

Nak satu
Skali dgn order sblm ni brp ya?

Avia Mishat berkata...

Salam Diana,
Reserve tuk avia satu yer..thanks ;)

Ratu berkata...

saya nak 3 pack..

emmatam berkata...

Salam . Saya org bru. . Nk satu pek. .

TukangKebun berkata...

1 Pack each only tukang kebun keep for Zamzurina, Nudabuffy, Kak Mar, Eila, Bahulu, Avia, Ratu, Emmatan.

Dear gardeners please don't forget to keep contact with me at the end of the month kalau tak terima email dari Tukang Kebun ya ;).

Eila~Radish tak berapa nak menjadi kalau tak cukup cahaya lebih-lebih lagi yang kecil saiznya. Pertumbuhan akarnya perlukan cahaya dari awal lagi.

jngadirin berkata...

Nak try satu boleh..

TukangKebun berkata...

Boleh jngadirin.

Ibu Qistina berkata...

ada lagi tak diana? nk jugak.

TukangKebun berkata...

Ibu Qistina kalau ada lebih nanti saya masukkan.

TukangKebun berkata...

Ibu Qistina kalau ada lebih nanti saya masukkan.

suzie berkata...

Nak satu
Suzilaadham

Anne Xavier berkata...

Hi, morning...saya berminat nak beli satu...ada stok lagi ka?

TukangKebun berkata...

Sorry Anne this is currently out of stock.