No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Jumaat, 31 Mei 2013

Heirloom Carrot Cosmic Purple

 Carrot Cosmic Purple adalah salah satu heirloom carrot yang kulitnya berwarna ungu dengan isinya berwarna orange. Warna ungu kulitnya tidak bertukar walaupun setelah masak. Jika kita yang tanam diri sendiri ketahui keselamatan dan kebersihan carrot yang tanam sendiri, hanya cuci bersih tak perlu nak kupas kulitnya sangat. Daun carrot ini tumbuh dengan anggaran purata hingga 30cm lebih. Daun pokok carrot boleh makan tapi lagi tua daunnya lagi kuat rasanya. Tapi kalau nak tuai akarnya elakkan dari mengusik daunnya.  Zaman tamadun lama dulu biji benih carrot dibuat sebagai ubat sebelum akar carrot popular menjadi sayuran macam zaman sekarang.

~Biji Benih Heirloom Carrot Cosmic Purple~

Anggaran 100 seeds satu pek (RM3.00).

Pesanan untuk bulan June boleh ditinggalkan dalam kotak komen.
Jangan lupa tinggalkan nama dan email address sekali ya.
Apabila biji benih sudah ready shipping akan tukang kebun hantarkan email.

14 ulasan:

Awin berkata...

saya nk satu pack

Ibu Qistina berkata...

saya pun nak satu

Tanpa Nama berkata...

Akak nk satu pek.tq (kak faiza)

gatchan berkata...

salam, saya pun nak satu pek
gatsu2811@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Salam,saya mau 1 ye diana -eila

Bib Mohamed berkata...

saya nak 1 pek

aida_aminshah berkata...

Aida nak 2 paket ye diana. Thanks

TukangKebun berkata...

Salam Ceria~ Tukang Kebun ada simpankan pesanan seperti di atas.

mrs. slash berkata...

salam
saya nk jugak. sy dh email tuk minta senarai biji benih. Nanti reply ye

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Mrs. Slash,

Rasanya dah reply email :).

Poji Aslah berkata...

Nak juga..kalau ada..TQ.

TukangKebun berkata...

Ada kami simpankan untuk Sis Poji Aslah.

Rabiatul Adawiyah Abdul Rahim berkata...

Saya nak satu pek, mcm mana ya nak pesan?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Rabiatul Adawiyah.

Bulan ini kami cuma ada stok carrot jenis kuroda.