No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Isnin, 6 Mei 2013

Today Blooming: 'Royal Sunset' Asiatic Lilies

 Good flower sungguh Asiatic Lilium 'Royal Sunset'  (Lilium x longiflurum) ini menunggu kepulangan kami dari balik kampung baru ia mula kembang bunga pertama hari ini. Jadi dapatlah menjamu mata tengok di kebun sambil menyemai atau mencabut rumput yang tumbuh macam bullet train. 
 Tukang kebun beberapa hari tiada di rumah, minta maaf pertanyaan dan email agak lambat dapat reply. Abby pertama kali naik bot suka sangat menari-nari atas bot penambang ulang-alik dari Pasar Payang ke Seberang Takir. Konon-konon kalau ada rezeki dapat tengok 'Royal Sunset' juga.

6 ulasan:

@na berkata...

cantiiik nyer...mmg bahagia lah...tgk abby

nadia rashid berkata...

wah bercuti-cuti ke terengganu...kami sendiri belum pernah lagi naik boat...maybe one day..:D suka tgk gambar abby..geram nak gomol

gardener berkata...

tinggi tak asiatic lily tu, saya punya nampak macam terbantut aje, baru 7 cm tinggi terus berhenti tumbesaran, memang macam tu ke?

smRose berkata...

cantiknya mata abby

lynnhelite berkata...

eeee... geramnya Abby tu!!! gebu sgt!!

TukangKebun berkata...

@na~ Abby ni possessive sikit, tak nak mama dia p mana-mana asyik pegang tangan je duduk sebelah hehehe...

Nadia~ Kami first time cuba-cuba naik bot penambang tu lepas melepak makan kopok. Tak sangka Abby excited betul.

Gardener~ Asiatic lily kebiasaanya tumbuh at least more than 30~40cm tall. Asiatic Lily tumbuh cepat juga jika environment tengah sesuai macam gladioli. Need at least 6 hours sun.

SmRose~ Ikut mata papanya kut sebab mata mamanya sepet je.

Lynn~ Camera trick tu, kecik je Abby ni. Ringan.