No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Khamis, 20 Disember 2012

Gladioli mekar di taman Nourauna

 Gladioli ini berbunga di taman Nourauna di Perak bulan ini dapatlah kita sama-sama menikmatinya. Terima kasih berkongsi, tukang kebun pun suka tengok dan berdebar-debar nak tahu warna apa bulb gladioli tersebut. Yang ini sangat cantik bungannya bukan dwi-warna tapi tri-warna dengan bunganya berwarna putih, beropol pink dan pusatnya kuning. Wah banyak juga kuntuman bunga keluar dari satu tangkai pokok.
 Bila dah pokok bunga gladioli berputik macam ni mesti seronok sangat asyik nak jenguk bilalah nak kembang penuhkan.
 Ini idea yang bagus recycle bekas minuman kertas air.
Environment-friendly.
Ini merah terang sesuai dengan sambutan krismas tak lama lagi.
Thank you Nourauna very beautiful.

P.S: Jika ada gardener lain yang tiada blog nak berkongsi tanaman mereka boleh tukang kebun post di blog ini untuk berkongsi bersama gardener lain.

6 ulasan:

suka suka berkata...

sabar je la tengok.. kudup akak macam terbantut je..stagnant..tiada perubahan.. apa rahsia diaorang ni ya? any spesific way ke?

nadia rashid berkata...

ya allah cantik nyer..bila diana nak open for order ni..nak nak...hehhe

aida_aminshah berkata...

Cantiknya Diana...senang ke agaknya nak jaga ye. Looks like tanam bawah shade pun ok yer.

lynnhelite berkata...

Lynn punya dah makin meninggi, tapi masih tiada tanda2 nak keluar bunga..berapa lama lagi nak tunggu ek?

sm forestgarden berkata...

salam diana,
kat kuantan hujan lebat setiap hari,kena tangguh dulu tanam.

TukangKebun berkata...

Kak Mar~ Bunga Gladdy kak Mar tunggu Kak Mar habis cuti-cuti Malaysia kut nanti tak dapek pula tengok.

Nadia~ InsyaAllah tahun depan ada stok barunya nanti.

Aida_aminshah~ bagi saya senang tapi tengok jugalah masing-masing punya style penjagaan.

Lynn~You punya nak tunggu sama-sama sambut New Year kut.

SMForestgarden~ Mertua saya ada sedang tanam dekat Kuala Terengganu bulan ni dah keluar pucuk.