No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 4 Disember 2012

Promosi Bendi Hujung Tahun untuk Novice Gardener

 Tukang-tukang kebun bahagia bersama bagi penutup tahun 2012 ini, ingin membuat promosi benih kampung yang sesuai dan mudah untuk gardener yang baru hendak berjinak di alam perkebunan. Kami Kebun Bahagia Bersama team members ingin menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia untuk bercucuk tanam menghasilkan makanan di taman sendiri tidak kisahlah berapa besar saja kawasan yang kita ada kerana 'Malaysia Boleh' dan membantu menghijaukan alam serta mengurangkan perjalanan makanan atau 'cut food-mile'. Benih-benih kampung sayur-sayuran yang ditawarkan telah bergenerasi tanam di Kebun Bahagia Bersama dan amatlah sesuai tanam di kawasan kita yang beriklim tropika ini. 

Promosi biji benih kampung bendi ini adalah untuk bulan Disember sahaja dan akan ready dispatch selepas 20hb Disember.
Biji benih yang ditawarkan adalah fresh baru sahaja tukang kebun tuai minggu ini.
$1.00 satu pek  dengan anggaran 30 biji benih bendi kampung (limited 1 pek untuk seorang tukang kebun).
Ada 17 tawaran pek sahaja.
Tinggalkan pesanan di kotak komen jika berminat hendak cuba menanam bendi kampung.


17 ulasan:

suka suka berkata...

k mar 1 pek..

Ibu Qistina berkata...

Saya nak satu diana. :)

tq

sm forestgarden berkata...

saya nak 1 pek

Tanpa Nama berkata...

Eila juge 1 pek. :)

Tanpa Nama berkata...

Aida nak satu paket diana. Thank you!

Tanpa Nama berkata...

saya nak 1 pek, aslina272@gmail.com. Tq.

Tanpa Nama berkata...

Salam bahagia Diana,

Saya nak reserve satu pek ya.
Thanks. red_888_soul@yahoo.com

Sola Hadi berkata...

saya nak 1 ye

lynnhelite berkata...

Lynn nak jugak. Btw, pesanan hari tu masih belum terima la Diana..

nadia rashid berkata...

salam diana..ada lagi ke nak 1 pek juga

Avia Mishat berkata...

Saya nak satu yer.thanks.

Tanpa Nama berkata...

saya nak satu..... thanks. fahizah

TukangKebun berkata...

Simpan untuk kak Mar, Ibu Qistina, SM Forestgarden, Eila, Aida, Kertinah, Samiah, Sola Hadi, Lynn, Nadia, Avia dan Fahizah.

Note: 12 pek simpan.

gardener berkata...

Saya nak satu pek, Mcm mana dgn benih lain yg saya book, Ada ke? Kalau Ada bagitau ye, nanti saya email kat Diana utk urusan bayaran dan alamat

TukangKebun berkata...

Lynn~ Terlelap pula sebelum dapat komen penat melayan banyak sangat pertanyaan anak-anak since balik. Dah dipos Isnin petang to your new address hopefully dah sampai.

Gardener~ Sudah saya simpankan benih bendi, alpine strawberry dan cape gooseberry.

Note: 13 pack reserved.

zamzurina zulkafli berkata...

saya nk 1. pack

TukangKebun berkata...

Simpan untuk Zamzurina.

Note : 14 pack reserved.