No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Ahad, 29 Mac 2015

Gloria

   Penghujung bulan March ini bermulalah giliran si Gloria pula berbunga. Gloria jenis Cosmos bipinnatus yang berwarna merah jambu terang dan di tengah pusatnya ada lingkaran berwarna merah fushcia. Saiz bunganya juga boleh dikategorikan dalam saiz besar diameternya contoh perbandingan dengan jari telunjuk tukang kebun di gambar bawah ini.
 Sekuntum bunga kembang Gloria ini pula seakan malu-malu pula tukang kebun ambil gambarnya macam 2 tapak tangan tutup mulutnya.

~ Cosmos Gloria (Cosmos bipinnatus) ~
Anggaran 30 biji benih dalam 1 pek RM3.00 .
 Cosmos pink dwarf masih berterusan berbunga sejak bulan lepas di tempat yang sedang semak dah lama tak weeding di tempat ini. Kalau Big Boss balik mesti pening tengok tapi sekurang-kurangnya ada distraction cosmos as wildflower hehehe....

~ Cosmos Pink Dwarf (Cosmos bipinnatus) ~
Anggaran 30 biji benih dalam 1 pek RM3.00 .
  Buah mulberry juga minggu ini boleh dikatakan tiap-tiap hari ada bahagian boleh dipetik. Tukang kebun tak menyempat nak menyemai anak-anak pokok asin-asin (sayur manis) yang baru jadi jika yang berminat kami offer 10cuttings asin-asin boleh mix dalam promosi page '3 plants mix for RM10'. Kalau anak-anak pokok mulberry ada stock (RM7.00 sepot).
  Kesimpulan tuaian yang kandungan di packing untuk pengeposan Pasar Online Kebun Bahagia Bersama minggu lepas. Ikut giliran pesanan gardeners yang telah confirm, minggu lepas goodies yang disertakan ialah buah-buah kuning telor, ciku, katak puru dan lemon Tahiti. Pesanan yang akan dipos esok apa agaknya ya selain dari main goodies buah Kuning Telor? Tengoklah rezeki tuaian Tukang Kebun petang nanti. Jika gardeners yang dah lama setia follow posting Kebun Bahagia Bersama biasanya macam dah agak-agak kan ikut perkembangan musim buah di sini.
  Untuk penghantaran Isnin esok dah fully reserved. Slot reservation pesanan Pre-Orders Buah Kuning Telor Pasar Online Kebun Bahagia Bersama ikut giliran bulan April inilah ya, yang belum confirmation sementara musim buah kuning telor ini. For further info boleh baca di posting sebelum ini (klik sini).

Ingin buat pesanan Pre-Orders Buah Kuning Telor Pasar Online Kebun Bahagia Bersama email to (kebunkmg@gmail.com).

5 ulasan:

Julie M berkata...

Assalamualaikum Kak Diana,
Cantiknya gloria ni...memikat sungguh!

suka suka berkata...

K Mar nak gloria 1 pek

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam Julie.

Bahagia hati tukang kebun tengok warnanya yang ceria tu.

Salam Bahagia Kak Mar.

Okay tukang kebun simpankan.

Pimples Dimples berkata...

Assalamualaikum mcm berminat jugak le dengan si gloria tu :) sy nak beli satu pek tapi mcm mane ye?

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam Pimple Dimples.

For further details boleh email (kebunkmg@gmail.com).
Ada pelbagai jenis cosmos dalam ready stock.