No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Ahad, 1 Julai 2012

Labu Heirloom ‘ Jack Be Little’ (Pre-Order)

DSC02098

Labu heirloom ‘Jack Be Little’ adalah labu yang sangat comel dan bersaiz sangat kecil berbanding dengan jenis labu yang lain. Labu ini lebih nampak macam hiasan tetapi isinya manis untuk dimakan. Bila tengok labu ini rasa sayang nak makan, rasa nak buat hiasan di dapur. Labu ni boleh simpan dalam tempoh masa yang lama di tempat kering.

~Benih Organik Labu Heirloom “Jack Be Little” (anggaran 10 seeds satu pek)~

Hanya boleh pre-order (reserve) dahulu sebab bulan August 2012 baru dipos ke miliknya.
(Sorry all 6 Reserved).
RM3.00-satu pek (~10 biji benih).
Kos penghantaran bagi pembelian apa jenis benih yang berharga RM3.00 satu pek dengan jumlah bilangan kurang 15pek adalah RM5.00.
Kos penghantaran bagi jumlah pembelian lebih dari 15pek untuk apa sahaja jenis benih satu pek berharga RM3.00 adalah percuma.
Sekiranya, ada pembelian yang berlainan harga, saya akan cuba kurangkan kos penghantaran.
Nota: Benih akan dipos di bulan August dan boleh pre-order dengan tinggalkan comment atau mesej saya dengan email.
Sebarang kemusykilan, jangan segan bertanya.

12 ulasan:

Mama Pongkey berkata...

Oh tidak ku terjebak lagi... kenapa buah ni comel sangat? Tolong simpankan satu ye Diana :-)

TukangKebun berkata...

Mama Pongkey ~ OK.

mat jon berkata...

saya pun nak satu jugak pleaseee..;)

TukangKebun berkata...

Mat Jon~ OK reserved.

Nudabuffy berkata...

saya pun nak juga...heheheh.. nak kumpul dulu senarai benih boleh tak?

TukangKebun berkata...

Nudabuffy~Lucky dapat stok yang terakhir.

lynnhelite berkata...

lupa, yg kiut miut ni pun lynn nak..

TukangKebun berkata...

Sorry Lynn dear, have to wait for the next seed collection.

Tanpa Nama berkata...

Diana, save untuk aida 1 packet seed ni for next collection if any. Tq! aida_aminshah@yahoo.com

TukangKebun berkata...

InsyaAllah kalau ada kembali stocknya ya Aida.

husni97 berkata...

bila nak ada kembali stok?

TukangKebun berkata...

Husni, kami tak pasti sebab kami tengah tanam jenis-jenis labu lain.