No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 17 Disember 2013

Fragrant Frangipani Bali Blushing Red

 Baka Frangipani ini diambil dari Bali dan telah bertahun-tahun tumbuh dan beranak-pinak dalam Kebun Bahagia bersama seperti kawannya Frangipani Yellow Bali Picotee juga popular dan berasal di Bali. Kedua-dua baka adalah jenis fragrant. Pokok Frangipani sukakan matahari yang banyak dan tidak memerlukan siraman air yang banyak di kawasan tropika dengan purata penerimaan air hujan diterimanya sepanjang tahun sudah cukup memadai.

 Tukang kebun sedang mencari nursery atau tadika yang ada childcare di sekitar kawasan Shah Alam, nak minta recommendation jika ada yang sudi membantu.

~ Fragrant Frangipani Bali Blushing Red ~

1 cutting for RM15.00 .

13 ulasan:

Farah berkata...

Nak duk shah alam ke Diana?

Farah berkata...

Diana ade koleksi frangipani colour apa lagi ye selain merah dan kuning?

TukangKebun berkata...

Oh bukan nak pindah Shah Alam cuma senang hubby nak hantar dia kerja area sana Farah. I spent my childhood kat Shah Alam jadi familiar area sana. Your working place pun is there long before I was born. Setakat ni yang boleh offer is this 2 colours dear.

Farah berkata...

Oh ye ke? membesar di Shah Alam rupanya. Saya ingatkan orang Sarawak sebab tengok ada blog Dianan sebelum ni Malay-Kadazan girl. Saya pulak baru 13 tahun kat sini sejak sambung di uitm dulu sampai sekarang. Nak suggest nursery pun taktau yang mana ok sebab anak2 saya hantar di nursery tempat kerja.

Ok, saya tunggu kalau ada varieties lain. Thanks Diana.

TukangKebun berkata...

Saya CityGirl Farah but love Gardening and nature much. Dari lahir sampai SPM membesar di Shah Alam.

nanims berkata...

reserve tuk sy yg ini ye

TukangKebun berkata...

OK Nanims kami simpankan.

Awin berkata...

Kalau di Shah Alam saya cadangkan di Brainy Bunch Seksyen 3. Dia ada sediakan childcare after school. Kalau Diana nak nnt saya boleh bagi no pengurus situ. Tatau laaa Diana dah dapat tempat ke belum....baru saja baca post ni

TukangKebun berkata...

Dear Awin,

Thank you for the info. Bolehlah KIV. Rayyan tadika dekat Shah Alam sekarang. Jiran sebelah tadika tu look after Rayyan sampai papa dia dapat pick up lepas kerja.

TukangKebun berkata...

Dear Awin,

Thank you for the info. Bolehlah KIV. Rayyan tadika dekat Shah Alam sekarang. Jiran sebelah tadika tu look after Rayyan sampai papa dia dapat pick up lepas kerja.

TukangKebun berkata...

Dear Awin,

Thank you for the info. Bolehlah KIV. Rayyan tadika dekat Shah Alam sekarang. Jiran sebelah tadika tu look after Rayyan sampai papa dia dapat pick up lepas kerja.

marissaislam berkata...

Assalam.. diana saya nak satu yang ni ya.. nak sangat2.. poskan sekali dengan pink guava saya ya..

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia MarissaIslam.

Terima kasih di atas pesanan yang diterima.
InsyaAllah esok awal pagi akan dipos, dah siap bungkus petang tadi.