No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Sabtu, 15 Jun 2013

Anak Pokok Mentega atau Marjerin

 Buah-buah mentega yang sepatutnya nampak lebih menguning lagi tapi lewat petang nampak tak terang pula. Anak-anak pokok mentega limited quantity available yang disemai dan bercambah pada Julai 2013.
~Anak pokok buah mentega~

1 pokok RM15.
Kos penghantaran RM15 (jika hendak jimat dengan penghantaran anak-anak pokok lain boleh gunakan Pos Laju Prepaid Box Saiz M yang maximam berat muatannya tidak melebihi 5kg -RM20).

11 ulasan:

Gardener Ayu berkata...

Simpan untuk saya satu. tq

TukangKebun berkata...

Tukang kebun ada simpankan untuk Gardener Ayu satu.

Ratu berkata...

tukang kebun-syok yer tengok pokok avokado, ceri terengganu n ni pokok mentega..rs nak beli sume..kalau nak g beli kat sg buloh boleh?

TukangKebun berkata...

Ratu dear, jauh tu nak mai dari tempat Ratu. Jimat by pos ;) . Boleh gunakan box prepaid.

Ratu berkata...

hehehehe sebenarnya nak beli pokok alpine stoberi tu la sepokok dua.sebab saya ingat pokok stoberi rupanya bukan.pokok pegaga.hahaha.ok klu camtu simpan kan sy avokado, ceri terengganu dan mentega..nt kalau dah ade sy wat pembayaran.

TukangKebun berkata...

Pokok alpine strawberry tukang kebun tak juallah Ratu, simpan untuk anak-anak.
POkok avocado dan mentega dah habis stok untuk masa ini.
Tapi kalau anak pokok ceri terengganu masih ada lagi.
Bila Ratu dah sedia nanti email tukang kebun.

Alynn Abdullah berkata...

Slm...Lin skarang mengandung...mengidam sgt2 nak mkn buah Mentega...Lin menetap di kelantan n kat sini x jumpe dgn buah mentega ni...mcmmane klau Lin nak order buah ni n brape harga? Minta tlg sgt2 sbb mengidam sgt nak mkn buah ni...e mail Lin, alynn.abdullah@yahoo.com

Alynn Abdullah berkata...

Slm...Lin pregnant 2 bln lbih n sgt2 mengidam buah mentega...mcmmane klau Lin nak order n nak mitak pos ke kelantan sbb kat sini Lin x jumpe buah ni...blh x nak minta tlg sgt2 sbb berair mulut bile ingat buah ni :(

TukangKebun berkata...

Salam Lin.
Congratulations on becoming an expecting mother.
Tukang kebun ada email Lin and hopefully you received it.

Tanpa Nama berkata...

Salam.. sy minat sgt nk dapatkan pokok dan buah ni.. mana sy boleh sy dapatnya.. sy tggal sekitar kuaka terengganu je

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Sekarang ni bukan musim buahnya. Semua masih muda-muda lagi di atas pokok.
Tapi anak pokoknya kami boleh pos via Pos Laju Malaysia.
Details boleh hubung kami (kebunkmg@gmail.com) .