No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 4 Jun 2013

Yang datang kepadaku 2 jam lalu

Saat bahagia bagi kami bila wild anak-anak kelah berenang ke tangan kami tengahari tadi di tepi sungai kampung kami . Never in my wildest dream, dalam hidup ini akan dikerumuni dengan ikan-ikan kelah. InsyaAllah kisah dan lokasi ini akan tukang kebun sambung di Kebun Malay - Kadazan Girls blog nanti. Sukar nak mobile upload. Sambil petang ni makan kacang tanah rebus.

18 ulasan:

smRose berkata...

wow! bestnya, boleh ambil dak ikan tu utk masak?

cikmanggis berkata...

kat kiulu ke ni..bestnya..nanti nak pi Kiulu la..hehe

Awin berkata...

subhanallah

olive berkata...

wao! wao! nicenya! macam dah back to zaman dulu dulu zero pullution!

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

kalau beginilah keadaannya.... memang saat yang paling mengujakan dalam hidup kan... seronoknya..

@na berkata...

salam, mcm nak pi tangkap jgk ikan2 tu...banyak nyer...untungnye Diana masih dpt mkn ikan segar..

ieda berkata...

alahai...bestnyerrrrr...

Kadazan Sis. TRG berkata...

Salam. Atuukoi Gaman! Banyaknya ikan. Tagal ke tu? Geram tengok...

Nor berkata...

totally awesome!!

TukangKebun berkata...

Salam SMRose.

Kawasan ni tak boleh sebarangan ambik ikan.

TukangKebun berkata...

Ya CikManggis dekat kampung Poturidong Kiulu.

TukangKebun berkata...

Kami pun terpegun dengan keindahan diberikanNYA Awin.

TukangKebun berkata...

Selagi tiada pembalakan di upstream sungai terpelihara Olive.

TukangKebun berkata...

Itulah Kak Madihaa seronok tengok ada ikan datang bermanja yang wild lagi di Malaysia ini.

TukangKebun berkata...

Ada musim dan tempat tertentu je boleh tangkap ikan kat sungai kawasan ini ikut adat turun temurun Kak @na.

TukangKebun berkata...

Memang best Ieda. Ada peluang visit Sabah mehlah berkunjung ke tempat ini.

TukangKebun berkata...

Ya sis kawasan Bonbon. Dekat saje mau datang kalau dari Penampang.

TukangKebun berkata...

Yes Nor so awesome