No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Jumaat, 13 September 2013

Anak Pokok Halia Merah

 Salam Ceria Jumaat, oh semalam tukang kebun nyanyukkan excited tunggu hubby holiday long weekend. Tak pergi mana-mana pun cuma seronok sebab ada teman nak berkebun menebas di belakang rumah nun jauh sana yang semak tu akibat kecurian mesin rumput. Ada cuti lama sikit ni bolehlah projek yang asyik tertangguh tu ada progress sikit. Projek-projek yang menggunakan banyak muscle ni terpaksalah tunggu dear hubby. Semoga hujan turun sebelah petang jadi bolehlah berkebun di sebelah pagi. Salah satu antara patch halia merah di kebun gambar di atas, tak larat tukang kebun asyik nak weeding 3 minggu sekali, kalau nak cepat untuk sementara tukang kebun clear dekat pokoknya yang lain tu bila ada masa nanti.
  Pokok halia merah yang rizom asalnya ditanam (purple arrow) dah mula tumbuh rizom baru (peach arrow). Hujan kuat betul sekarang dah tutup rizom dengan tanah selalu terkeluar balik.
 Sorry tukang kebun tak ingat ada gardeners yang nak halia merah untuk tanam. Kali ini bukan stok rizom halia merah yang ada dalam stok tukang kebun. Tapi dalam bentuk di mana dah jadi anak pokok sedia untuk ditanam, easy for beginner gardeners too. Sekarang di kawasan lembah Klang dah mula banyak hujan jadi amat sesuai nak pindahkan anak-anak pokok halia merah dan akan cepat sahaja naik pokoknya InsyaAllah. More info mengenai halia merah (klik here).

~ Anak pokok halia merah ~

1 bekas RM7.00 dan kos penghantaran RM6.00.

Boleh pesan di kotak komen ataupun email (kebunkmg@gmail.com) 

Tiada ulasan: