No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Selasa, 3 September 2013

September Salad Seeds Sale RM1.00

   Bulan September ini cuaca di lembah Klang sudah nampak perubahannya makin ketara banyak hujan tanda-tanda ianya sudah mula monsun barat daya. Cuaca yang sebegini lebih mudah untuk menanam sayur-sayuran jenis berdaun seperti sayur salad. Sempena meraikan cuaca yang mula 'mild' bulan September ini, harga biji benih open pollinated sayur salad untuk satu pek ialah RM1.00 dengan anggaran 50 biji benih.

Pilihan jenis-jenis sayur salad/lettuce yang berharga RM1.00 selagi stok masih ada bulan ini ialah (boleh klik ke nama lettuce untuk visit posting sebelum ini):




Boleh membuat pesanan di kotak komen atau hantar email ke (kebunkmg@gmail.com) .

8 ulasan:

Ratu berkata...

nak tukang kebun..nak 1pek tuk 4salad tu...

Gardener Ayu berkata...

Saya nak 1 pek untuk setiap 4 jenis salad tersebut

olive berkata...

Diana sis, i nak 1 pek untuk setiap 4 jenis salad tersebut ya. tq

Bib Mohamed berkata...

Diana, nak 2 pek black seeded simpson lettuce dan 2 pek 4 season lettuce

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia,

Tukang kebun ada simpankan 3 jenis lettuce untuk Ratu, Gardener Ayu dan Olive, cuma yang four season lettuce dah habis.

Bib ~ Ada reserve 2 pek black seeded simpson, lettuce four season dah out of stock.

olive berkata...

tq Diana sis. i never success in growing lettuce. wish me luck ya

Jerry Wei Jie berkata...

Diana, benih salad ni bila ada lagi?
Aku nak try tanam pelbagai jenis lettuce ^_^

TukangKebun berkata...

Tak pasti bila stock lettuce lain akan kami re-stock. Tapi yang red romaine lettuce seeds dalam stock sekarang baru sahaja re-stock Jerry.