No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Isnin, 1 Disember 2014

Upcoming New DayLily Collection

 Pertengahan bulan Disember ini, InsyaAllah masuk stok baru bunga Daylily. Bagi peminat pokok bunga Daylily bolehlah buat reservation dahulu sebab ada limited stock sahaja. Jangan lupa beritahu jenis yang mana berkenan di hati. 1 set rhizome bunga Daylily berharga RM33.

(A) Fanciful Finery (info dahulu klik sini)

(B) Siloam Bo Peep

(C) Double Centennial (ALL RESERVED)

(D) Siloam David Kirchhoff


  Ready stock Daylily jenis yang masih available ialah Daylily Tuscawilla Taj Mahal (info klik sini). Bila tengok stok dah naik subur macam ni rasa tangan tukang kebun gatal je nak pindahkan ke Kebun Bahagia Bersama jadi permanent residence.


12 ulasan:

Julie M berkata...

Assalamualaikum Kak, Julie book Double Centennial@1 hehe....

suka suka berkata...

Akak nak yang dah jadi pokok..apa yang ada?

Normala Saad berkata...

Cantikk...berkenan juga.

honey berkata...

salam... saya nak reserve 3 jenis rhizome daylily:
1. Fanciful Finery
2. Mask Ball
3. Double Centennial

Total: RM99.00

haniryan@yahoo.com

nadia rashid berkata...

Semua buat hati menangis! Geram color semua cantik2

Haslinda Hussin berkata...

kalau dpt yang dah idup double cantennia akak nak 1 ya Diana...(kebunibu)..

Tanpa Nama berkata...

Salam Cik Diana. Saya nak order Fanciful Finery, Double Centennial & Siloam David. 1 set setiap jenis. TQ
rosniwatiamir@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam,
saya nak reserve satu double centennial saja.
tq
mier_88@hotmail.com

honey berkata...

saya nak tambah satu set rhizome lagi

4. Tuscawilla Taj Mahal DayLily

TOTAL: RM132.00

haniryan@yahoo.com

PS: mesej saya bila boleh bank in duit tempahan 4 jenis rhizomes tu...
Saya penggemar lily... x sabar nak tambah koleksi :)

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Julie,

Dah booking 1 Double Centennial untuk Julie.

Salam Bahagia Kak Mar.

Daylily Tuscawilla Taj Mahal moga sampai selamat ke pangkuan Kak Mar hari ini.

Salam Bahagia Kak Mala,

Bila dah pernah tengok bunganya mekar tanam sendiri memang addicted nak buat koleksi daylily.

Salam Bahagia Honey,

Noted Fanciful Finery, Mask Ball, Double Centennial, dan Tuscawilla Taj Mahal reserved for you.

Salam Bahagia Nadia.

Memang tak tahan kalau dah pernah bela bunga ini dan berbunga memang mau lagi.

Salam Bahagia Kak Haslinda.

Rizom pun benda hidup juga tinggal nak tanam dalam tanah, bagi cahaya dan siram InsyaAllah cepat naik suburnya.

Salam Bahagia Sis Rosniwati.

Noted dear. InsyaAllah lagi seminggu will email details.

Salam Bahagia Mier,

Double Centennial ni ramai betul peminat, kalau ada extra will keep for you.

SHARIEN berkata...

DAYLILLY ADA YANG STILL AVAILABLE????

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Sharien.

Out of stock dear semua jenis.