No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Flowering Climbing Vine

Jualan Pokok-pokok atau biji benih asal dari Kebun Bahagia Bersama yang ditawarkan (klik pada nama pokok untuk mengenalinya lebih dekat) :

 Bauhinia Kockiana  / Ketup-Ketup (RM5 untuk 1 pot)

Rangoon Creeper / Akar Dani (RM8 untuk 1 pot)

Scarlett Passion Flower / Passiflora coccinea (RM12 untuk 1 pot)

 Garlic Vine (RM8 untuk 1 pot)

Butterfly Pea / Bunga Telang (RM3.00 anggaran 50 biji benih)

Cypress Vine / Cupid's Flower Random Mixed (Ipomoea quamoclit) <RM3.00 anggaran 30 biji benih>
Buterfly Pea Multi-Layer (RM3.00 anggaran 30 biji benih)
Ipomoea variada/tricolor Mixed (RM3.00 anggaran 25 biji benih)
Aeia Morning Glory "Tiny Bell" (Ipomoea triloba)< Anggaran 30 biji benih 1 pek RM3.00>

Thailand Powderpuff (Combretum constrictum)<1 bekas RM12.00>

Adorable Almond Allamanda (1 bekas RM15.00)

Climbing Red Rose (1 bekas RM8.00)

 Bekalan pokok-pokok bunga climbing vine yang dihantar melalui Pos Laju adalah pokok-pokok yang sudah mempunyai sistem struktur akar yang kuat supaya pokok-pokok akan cepat menyesuaikan diri selepas proses pemindahan. Pokok-pokok telah disediakan dalam bekas-bekas kitar semula yang telah dibersihkan untuk membantu mengurangkan kehabisan sumber semulajadi kita.

 Pesanan boleh dilakukan dengan menghantar email ke (kebunkmg@gmail.com).

17 ulasan:

Faridah Adnan berkata...

sy nak order benih2 pokok diatas,,sy dh email sis..

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Faridah.

Sudah kami balas email sis.

Faridah Adnan berkata...

ok sy akan bank in kan ke akaun CIMB sebanyak rm11 tu dh termasuk postage
ye..klau sy dh bank in sy bg tau kat email sis..

Faridah Adnan berkata...

salam sis..sy dh buat bayaran..sy dh email kn alamat sy..tq

Tanpa Nama berkata...

Salam. Masih dijual lg ke anak pokok ketup2, akar dani dan garlic vine? Terima kasih.

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Akar dani dan garlic vine ada ready stock available.
Ketup-ketup cuma ada fresh seeds sahaja yang di offer sekarang.

Tanpa Nama berkata...

hallo.. ada lagi pokok atau biji benih yang ditawarkan?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Masih ada.
Cuma garlic vine sudah tiada ready stok minggu ini.

Coffee And Diary berkata...

Salam, anak benih cypress vine ade ready stok tak?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Coffee and Diary,

Cypress vine tak de fresh seeds stock.
Yang mirip sepertinya Cardinal Climber ada biji benih baru tuai dari kebun.

aina Wardatul berkata...

assalamualaikum.. ade lg x benih2 ni

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam Aina Wardatul,

Ada yang ada fresh stock atau anak pokok.

mhafiz gani berkata...

Assalamualaikum..
Puan ada whatsapp ke?
Untu memudahkan pertanyaan

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam mhafiz Ghani,

Kami biasanya berhubung melalui email (kebunkmg@gmail.com).

Tanpa Nama berkata...

Ade tak pokok vanilla? Kalau ade brp harga sepokok?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia,

Pokok vanila kami belum mula bekalkan.

Tanpa Nama berkata...

Biji benih akar dani ada tak? Pm 0198286892