No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

Buah-Buahan

 Setelah berpengalaman menanam dan menjaga pokok-pokok buah-buahan berpuluh tahun, big boss Kebun Bahagia Bersama selalu pesan pokok yang memang sifatnya jenis besar atau sederhana adalah paling kuat dari biji benih dan bukan keratan. Pokok yang tumbuh dari biji benih kebiasaannya mempunyai struktur akar yang lebih kuat untuk memberi sokongan kepada pokok bukan sahaja dari saiz tapi dari penyakit juga atau serangan-serangan parasit mahupun serangga. Walaupun dari biji benih nak tunggu ianya berbuah lebih lama dari keratan tapi jangka hayat pokok-pokok dari biji benih adalah lebih lama sekurang-kurangnya ke cucu cicit seperti pokok di hutan hidup beratus tahun tanpa apa-apa belaian. Bila menanam pokok buah-buahan yang jenis bukan annual mahupun short-lived perennial, lebih baik pandang jauh untuk longer investment supaya bukan hanya sekarang kita seronok dapat hasil cepat tapi InsyaAllah pokoknya masih gagah berdiri sehingga kita pulang kepadaNYA. Dari segi genetik, tanaman dari biji benih dari natural selection adalah istimewa ianya adalah individual unik, hanyalah dia yang satu seperti kita tak sama genetik dengan orang lain. Manakala keratan pula adalah klon dari tanaman asal.

Pokok Cari Terengganu (Perupok) (RM10.00 satu bekas)
Propagation : Seeds

Pokok Katak Puru (Nam Nam) (RM10.00 satu bekas)
Propagation : Seeds

Pokok Markisa (Passion Fruit) (RM8.00 satu bekas)
Propagation : Seeds

Pokok Assam Jawa (tamarind) (RM15.00 satu bekas)
Propagation: Seeds
Stok terkini semua ketinggian lebih 50cm.


Pokok Mempelam Telur (Pauh Ringan) (RM10.00 satu bekas)
Propagation: Seeds


Pokok Mulberi (Black Mulberry) (RM7.00 satu bekas)
Satu bekas yang jual mengandungi sekurang-kurangnya 2 pokok.
Propagation: Keratan
Paling manis buahnya semasa telah bertukar sepenuhnya ke warna hitam.
Atau 10 fresh cuttings for RM7.00 .

Pokok Kuning Telor (Mentega) (RM15.00 satu bekas)
Propagation: Seeds
Pokok Belimbing Buloh (RM9.00 satu bekas)
Propagation: Seeds

Pokok Durian Belanda <Soursop/ Graviola>  (RM5.00 satu bekas)
Propagation: Seeds

Pokok Salak (Snake fruit) <RM15.00 satu bekas>
Propagation : Seeds

Pokok Jambu Mawar (Syzygium jambos) <RM15.00 satu bekas>.
Propagation : Seeds

Pokok Pink Guava <RM10.00 satu bekas>
Propagation: Seeds

Pokok Kuinin <RM10.00 satu bekas>
Propagation: Seeds

Dragon fruit (white flesh) <1 keratan RM10.00>

Jambu Bol (1 bekas for RM25.00)
Propagation: Seeds


Pinang (Betel Nut) <Areca catechu>(1 bekas RM10.00)
Propagation: Seeds

Pisang Nangka (1 anak pokok RM10.00)
Propagation: Anak pokok

Tarap (1 anak pokok RM15.00).
Propagation : Seeds

Daun Salam / Serai Kayu / Bayleaf Nusantara (Syzygium polyanthum)
1 bekas RM10.00
Propagation: Seeds

Pisang Merah / pisang tembaga (1 anak pokok pisang RM15.00).
Propagation: anak pokok

Lemoney Limau Kapas (1 bekas RM15.00)
Propagation: Grafted

Kelapa Gading
Propagation: Buah bertunas
1 buah tunas kelapa gading RM7.00 .

Pisang Abu / Pisang Sabah
Propagation: Sulur anak pokok
1 anak pokok pisang abu RM7.00 .

Lemon Tahiti (sebekas RM25.00).
Propagation: Grafted

Limau Telur Buaya (sebekas RM25).
Propagation: Grafted

Pisang Mas batang merah (1 anak pokok pisang RM10.00)
Propagation: Sulur anak pisang.

Pisang Bantan/ 40 hari/ lemak manis (1 anak pokok pisang RM8.00)
Propagation: Sulur anak pisang

Dragon Fruit red flesh (1 keratan RM10.00)
Propagation: Fresh cutting

Limau Kasturi (Calamansi Lime) <1 pot RM5.00>
Propagation: Seed

Pisang Kapal/Pisang Hijau (RM15.00 satu sulur)
Propagation: Sulur/Anak pokok moist bare-rooted

White Mulberry (Morus Alba
1 rooted plant RM30 or 4 fresh cuttings RM15.00 .

Pesanan atau pertanyaan (kebunkmg@gmail.com).

144 ulasan:

nsemboy berkata...

salam saudara mcm mne kalau saye nak order sye dduk cheras selangor .... post bole ke ???

nsemboy berkata...

salam saudara mcm mna saya ingin membeli benih pokok saya dduk di cheras post laju bole ke ???

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia nsemboy,

Anak-anak pokok boleh dipos via Pos Laju Malaysia di mana-mana kawasan Semenanjung Malaysia.

abangjamal berkata...

as salam, saya di sg buloh..mcm mana nak beli secara direct..?

TukangKebun berkata...

AbangJamal, kami hanya berurusan secara online sahaja.

F@zlieN berkata...

Assalam sis mcm mane sy nk oder??

F@zlieN berkata...

Assalam sis....leh tau x mcm ane sy nk oder

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia F@zlieN,
Boleh senaraikan item yang berminat dan hantar email ke (kebunkmg@gmail.com)
Atau
Hantar email dan kami boleh berikan senarai tumbuhan yang ada di dalam stock.

NHY NURSERY berkata...

Saya cuba email tapi tak boleh.. Boleh hantar kan senarai pokok buah yang anda ada di ishahwewe85@gmail.com

NHY NURSERY berkata...

Saya cuba email tapi tak boleh.. Boleh hantar kan senarai pokok buah yang anda ada di ishahwewe85@gmail.com

NHY NURSERY berkata...

Saya cuba anta email kepada anda utk pokok jambu mawar. Saya ada sebuah nursery di klang dan memerlukan pokok tersebut dengan kuantiti yang banyak... Blh tolong email saya di ishahwewe85@gmail.com..
No hp saya 0166442072 nor aishah abu bakar.

TukangKebun berkata...

Terima Kasih NHY Nursery will try to get the plants to you by this week or next week.

Touch berkata...

Assalamualaikum;

Boleh saya dapatkan alamat penuh TukangKebun...

Tanpa Nama berkata...

salam...kalau beli sikit2 jer boleh x....?dalam 2 a
tau 3 anak pokok...

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam Touch,
Kami hanya berurusan secara online sahaja.

No problem 2 ~3 pokok pun boleh

puan masitah berkata...

assalammualaikum.. saya berminat nk beli anak pokok dan biji benih,bolehkah saya dapatkannya melalui pos kerana saya tinggal di sabah...

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam Puan Masitah.

Biji benih tiada masalah hantar ke Sabah.
Anak pokok bergantung kepada jenis apa, nak kena bagi senarai dekat kami dulu baru boleh confirm. Lebih mudah sekiranya email kepada kami (kebunkmg@gmail.com) untuk penerangan lanjut.

syahizat hazani berkata...

Saya berminat nk beli pokok lemon. Mcm mana caranya?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Syahizat Hazani.

Stok lemon minggu ini tinggal 1 pokok sahaja lagi. Further details email ke (kebunkmg@gmail.com).

nurul kaisara berkata...

Salam...sis boleh tak kalau beri nombor talefon untuk memudahkan lagi pembelian :) saya ingin membeli pokok lemon,mampelam telur dan durian brlanda

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Nurul Kaisara,

Sebab tukang kebun selalu terperap dalam kebun dan tak bawa handphone. Handphone pun dah nazak. Butiran dan penerangan boleh email (kebunkmg@gmail.com).

me, nss berkata...

Sy nk beli buah jambu Batu isi merah tu. Kat mana tempat Tuan jual?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia me,nss.

Pink guava ada stock.
Kalau nak self-collect kena tunggu tahun depan.
Tahun ini kalau nak dipos via Pos Laju Malaysia dalam Semenanjung Malaysia boleh sebelum 23hb Disember 2014.
Butiran selanjutnya silalah ajukan kepada (kebunkmg@gmail.com).

jon wong berkata...

Hi.. minta beli pokok mulberry. Ada stock tak? D Sabah boleh dpt kah? Tq
devasjon@gmail.com

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Jon Wong.

Ke Sabah kami bekalkan mulberry dalam bentuk fresh cuttings.

Dr Zatil Ismail berkata...

hi. saya nk pokok lemon.. dh berbuah ke? email sy di zatielismail@gmail.com.
tq

Iman Zu Izz berkata...

Nak anak pokok jambu mawar.jambu pink n mentega.pos ke swk.call 0197585978

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Dr. Zatil Ismail,

Pokok lemon at the moment out of stock.

Salam Bahagia Iman Zu Izz,

Unfortunately at the moment untuk anak-anak pokok buah-buahan kami belum buat penghantaran pos ke Sarawak.

Naps ABei berkata...

salam saya dari johor
saya nak oder buah nam nam

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Naps Abei,

Anak pokok nam nam ada stock.
Buahnya tiada kami bekalkan sekarang.

Azam Malik berkata...

Salam tuan tanah..

Saya nak beli buah tamarind sahaja..
Isteri mengidam..

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Azam Malik,

Buah Tamarind ada tengah musim, banyak dah jatuh dan masih ada lagi di pokok tak terambil. Boleh contact kami (kebunkmg@gmail.com).

Tanpa Nama berkata...

as salam..sy nk oder buah kuning telor n mulbery

Aniza berkata...

Assalam..saya nk order pokok buah perupok, buah katak puru, buah kuning telor dan buah jambu mawar.

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Aniza,

Keempat-empat jenis anak pokok tersebut ada ready stock.
Boleh order dengan email ke (kebunkmg@gmail.com) for further details.

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Aniza,

Keempat-empat jenis anak pokok tersebut ada ready stock.
Boleh order dengan email ke (kebunkmg@gmail.com) for further details.

Kucing Merah Jambu berkata...

Di sabah dpt dihantar?

Tanpa Nama berkata...

Salam... sekolah kami mencari anak pokok binjai,adakah tuan mempunyai anak pokok binjai?jika ada tlg info pada saya harga ,

Tanpa Nama berkata...

Jika ada anak pokok binjai tu... tlg wassap kt sy 019-3220719

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Kucing Merah Jambu,

Ke Sabah bergantung kepada jenis buah-buahan apa.

Salam Bahagia.

Anak pokok binjai ada stock, tapi kena self-collect (email ke kebunkmg@gmail.com).

indah seri anggun berkata...

Assalam..encik..ank pokok jambu bol/jambu susu/markisa/kuinin/kuning telur masih ada lg x?

dalla berkata...

Nak keratan mulberry & pokok durian belanda. Email diatas tuh server reject.

SingTung Teng berkata...

Hello. Boleh tanya kalau mahu beli anak pokok salak dapat pos hantar Sarawak keh?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Indah Seri Anggun,

Anak pokok jambu bol, markisa, kuinin dan kuning telor masih ada ready stock.
Further details (kebunkmg@gmail.com).

Salam Bahagia Dalla,

Anak pokok durian belanda tiada ready stock.
Keratan mulberry ada stock.
Boleh tinggalkan email akan kami cuba hubungi.

Salam Bahagia SingTung Teng.

Kalau nak cuba-cuba pos anak pokok salak ke Sarawak boleh. Tapi shipment Pos Laju mahal sebab kami sekurang-kurangnya kena pakai prepaid box medium size Semenanjung Malaysia ke Sabah/Sarawak dah campur GST shipment RM57.

azri hassan berkata...

salam en anak pokok pisang merah ada stok tk

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Azri Hassan.

InsyaAllah minggu depan kami pos anak-anak pokok pisang merah yang dipesan.

elcharistica FSK'S scratches berkata...

Fresh cut utk mulberry available x untk pos ke sarawak?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia elcharistica.

Fresh mulberry cuttings available untuk dipos ke Sarawak.
Pesanan ke (kebunkmg@gmail.com).

geefmskasihabadi berkata...

No whatsapp xde ke

geefmskasihabadi berkata...

Minta senaraikan pokok herba yg ada stok

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia geefmskasihabadi.

Boleh hantar email ke (kebunkmg@gmail.com) untuk mendapatkan senarai pokok herba yang ada stock.

Fu Dean berkata...

salam

saya berminat untuk membeli pokok mulberry... email fuddinmanap.0611@gmail.com

Fu Dean berkata...

salam

saya berminat utk membeli anak pokok mulberry... email saya fuddinmanap.0611@gmail.com

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Fu Dean.

Anak pokok mulberry ada semula dalam stock kami minggu ini.

Tanpa Nama berkata...

As salam
Pokok kopi ada jual ke kalau ada nak beli satu pokok je, pokok belinjo yg org indonesia ketuk ketuk goreng ada jual ke ?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Pokok kopi dan belinjo kami belum mula bekalkan lagi.

shafina shamiza berkata...

Salam...sye nk bli agak byk pokok...cmne nk berhubung...

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Shafina Shamiza.

Boleh hantar pesanan email ke (kebunkmg@gmail.com) dan untuk butiran lanjut.

Muhammad Farihan berkata...

assalammualaikum...pokok jambu mawar ada tak..

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Muhammad Farihan.

Jambu mawar ada stock.

Muhammad Safuan berkata...

Salam.ada jual buah namnam ke?sy berminat utk beli.utk isteri mengidam

Rozie Rashdan berkata...

saya hamdan no hp 0122286230 saya berminat untuk membeli benih pokok nam nam dan salak sila beri kaedah utk saya beli..tk atau boleh saya dtg ke tempat tuan

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Muhammad Safuan.

Buah nam nam tak de sekarang.

Salam Bahagia Rozie Rashdan.

Thank you for your patronage.
Moga banyak buah-buah akan diperolehi dari anak-anak pokok nam nam dan salak tersebut.

zool talib berkata...

Benih apa yang ada skrg

Tanpa Nama berkata...

Benih apa yang ada skrg

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Zool Talib.

Biji benih yang ada ready stock boleh email ke (kebunkmg@gmail.com).

Unknown berkata...

Nak beli buah je boleh x? Buah salak dan nam nam

Shahrizal ~ 6017-2039346 berkata...

Buah jambu susu boleh dapat Tak?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Untuk buah ikut musimnya/seasonability.
Kena follow postings tengok minggu ini sebagai contoh buah segar apa yang available dari Kebun Bahagia Bersama.

Salam Bahagia Shahrizal.

Buah jambu susu kami belum mula bekalkan lagi.

Tanpa Nama berkata...

Keratan mulberry ada stok x?

Tanpa Nama berkata...

Durian belanda n lemon ada stok kah? Kalau ada Mcm mana nak beli? sy d kuching sarawak

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Keratan mulberry ada ready stock.

Durian belanda tiada stock sekarang.
Lemon ada ready stock.

Further enquiries email ke (kebunkmg@gmail.com).

Harun abdul samad berkata...

buah salak ada stok x??if ada whatsapp sy 01141315787

temerloh berkata...

Assalamualaikum.. Nk tny benih pokol.mulberi maaih ada ke

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Harun.

Buah salak tiada.
Jika anak pokok ada stock.

Waalaikumsalam Termerloh.

Pokok mulberry masih ada ready stock.
Email ke (kebunkmg@gmail.com).

Tanpa Nama berkata...

Buah markisah ad x..sy nk skurang2 nya 20kg

Tanpa Nama berkata...

Contact number pembekal buah markisa please

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Sekarang bukan musim buah markisa di tempat kami.

Epul Ejam berkata...

whtspp sy..epul..nk bli pokok jgk..01792@9717

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Epul Ejam.

Pesanan boleh dihantar ke email (kebunkmg@gmail.com).

Tanpa Nama berkata...

Salam... Saya mencari pokok ceri dan juga pokok delima... Kalau ada boleh tele/ whatsapp saya 0132019168
Terima kasih

Fadaliah KM berkata...

Salam...saya juga berminat dgn pokok lemon dan mangga...boleh advice? dan email kepada fadaliahkmz@gmail.com

Rafinawati Mohamad Rabaee berkata...

Saya nk beli anak pokok muberri...plzzz contact saya..0128813378

Unknown berkata...

Jambu mawar ada stock x

antoo bro berkata...

Jambu mawar ada stock x

Rohaizi Md Hussin berkata...

Saya nk benih Jambu Bol dan Nam-nam. Hubungi saya 013-2069234

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Sekiranya anak pokok ceri Terengganu kami ada ready stock.
Boleh email ke (kebunkmg@gmail.com) untuk membuat pesanan.

Salam Bahagia Fadaliah.

Grafted lemon tahiti dan anak pokok mempelam telur ada ready stock. Further details email (kebunkmg@gmail.com).

Salam Bahagia Rafinawati,

Anak pokok mulberry ada ready stock.
Maklumat lanjut hubungi (kebunkmg@gmail.com).

Salam Bahagia.

Anak pokok jambu mawar ada ready stock.
Details contact (kebunkmg@gmail.com).

Salam Bahagia RoHaizi.

Anak pokok jambu bol dan nam nam kami ada ready stock.
Maklumat lanjut boleh email (kebunkmg@gmail.com).

Anne Boy berkata...

Pokok benih sj ada d jual? Klu nak beli buah yg dah masak ade x? Mcm buah tarap tu....

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Anne Boy.

Untuk tarap kami cuma bekalkan anak pokok sahaja setakat ini.

wina berkata...

mcm mana saya nak dapatkan buah kuning telur?

hamdan berkata...

Saya nak tahu masih ada ke benih pokok salak...

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum tuan kebun. Tuan ada anak pokok kelapa gading atau buah kelapa gading? Saya mencari hampir 2 bulan nak dibuat ubat. Kalau ada saya nak membeli.. saya tinggal di Klang

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Wina.

Buah kuning telor boleh self-collect atau dipos.

Salam Bahagia Hamdan.

Anak pokok salak ada stock.

Waalaikumsalam.

Anak pokok kelapa gading ada stock.
Buah pun InsyaAllah ada.
Kami di Sungai Buloh untuk self-collect.

june sue anna berkata...

Salam boleh email saya juwita_suhana@yahoo.com anak pokok pisang udang merah... nak sepokok n harga + pos berapa...

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia June Sue Anna.

Butiran tersebut sudah kami email.

Thank You.

Tanpa Nama berkata...

Sya dri kuala terengganu nk beli pokok mulbery 2 item..

Tanpa Nama berkata...

Salam...sya nk beli pokok mulberry 2 item..0177452361

pa dien saad berkata...

Salam. Keratan unuk white mulberi ada tak? 0194260726

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Keratan mulberry ada ready stock.

Boleh email pesanan ke (kebunkmg@gmail.com).

ann SA berkata...

Ada jual anak benih kelapa matag F1.kalau ada saya mahu 2 anak benih kelapa matag F1.berapa harga serta kos pengangkutan di sabah

Tanpa Nama berkata...

Aslkm..wife saya tgh pregnant..dia nk buah jambu batu merah..boleh ke sya dtg terus ke kebun tuan..

Kampoengilmu berkata...

kalau pesan bibit biji ada tidak ya?

Tanpa Nama berkata...

Benarkah pisang Berangan asalnya kacukan pisang restali dengan pisang Mas.

roseliza abdul hamid berkata...

Saya dah email tuan
Saya nk oder pokok jambu bol@jambu kepal

helmi akmal berkata...

hey. isteri sye mngidM buah jambu bol tu. bole sye dptkan terus buah tersebut kt kebun tuan.

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Ann SA.

Bibit kelapa matag F1 kami tak bekalkan.

Salam Bahagia.

Jambu batu merah kami tiada musimnya sekarang.

Salam Bahagia kampoengilmu.

Bibit biji yang mana satu?

Salam Bahagia Puan Roseliza.

Terima kasih sudi datang self-collect anak pokok jambu bol.

Salam Bahagia Helmi Hakim.

Sekarang bukan musim buah jambu bol.

Izan Fiza berkata...

Saya nk satu pokok markisa dan satu pokok koko..ni no saya 0177774303..sy nak buat pembayaran

masriah masrif berkata...

Sy nak beli benih mulberry yg dh hidup ada stock tak..nk beli keratan takut tak hidup pulak..email info ke masrif.masriah@gmail.com..termasuk postage..

Mira.Ziaf berkata...

Salam..saya tengah cari pokok mulberi, boleh tahu kt mana kedai?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Izan Fiza.

Anak pokok markisa dan koko tiada ready stock sekarang.

Salam Bahagia Masriah Masrif dan Mira Ziaf.

Pokok mulberry ada ready stock jika self-collect.
Cerita lebih lanjut boleh enquiry email kebunkmg@gmail.com

ummi kalsum berkata...

Salam saudara, saya mahukan buah markisah,,masih ada stok ke?

Siti Norazratul berkata...

Salam saudara..sy berminat dgn pokok mulberry dan byk pokok buah2han..dimane alamat kebun saudara yer

Faiz Kamaro berkata...

Saya berminat nak beli biji benih long mulberry tu.. Wasapp 0145408801

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Ummi kalsum.

Bukan musim buah markisa di tempat kami.

Salam Bahagia Siti Norazratul,

Biasanya kami buat self-collect hujung minggu di Kampung Merbau Sempak, Sungai Buloh.

Salam Bahagia Faiz Kamaro,

tiada stok long mulberry.

hairil niza berkata...

Saya nak minta pandangan...pokok buah apa yg sesuai untuk ditanam di depan rumah yg tidak serabut mata memandang

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Hairil Niza,

Boleh cerita panjang email ke (kebunkmg@gmail.com).
Bergantung kepada keluasan di depan rumah dan pencahayaan yang diterima.
Jika yang renek mungkin seperti pokok belimbing buloh, mulberry, pinang, durian belanda, Ceri Terengganu jika ruangnya terhad.
But beauty depends on the eye of the beholder.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum tuan

Saya berminat mahu membeli pokok mulberi
Dn boleh ke buat penghantaran ke area meru klang

Tuan boleh whasspp ke no saya : mr, eezaq 0172399960

fisyah eryssa berkata...

Assalammualaiku...nak tnye pokok mulbery ade jual lagi x? Nie emel saya fisyah2468@gmail.com

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam.

Boleh buat penghantaran ke area Meru melalui Pos Laju.
Boleh contact terus ke (kebunkmg@gmail.com) untuk pesanan.

Waalaikumsalam Fisyah Eryssa.

Terima kasih ada kami reply detailsnya di email

Armin Nadz berkata...

Salam..tuan ade jual buah atau anak pokok koko atau nam2 x..

M Akbar A Razak berkata...

Ade anak pokok ara mekah atau tin malaysia tak?

shiQin Az berkata...

Salam abg,buah namnam ade jual buah die?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Armin,

Anak pokok nam nam tiada ready stock sekarang.

Salam Bahagia Akbar,

Anak pokok ara kami tak bekalkan.

Salam Bahagia Shiqin,

Buah nam nam bukan musim sekarang.

Rafflesia berkata...

Saya mahu beli 2 pokok kuning telur dan 2 pokok tarap.

Shamsul Bahari berkata...

buah mulberu tu saiz besar ke.. saya nak sepohon dua camna...stay d kuantan.

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Rafflesia,

Pokok kuning telur ada ready stock boleh self-collect atau Pos.
Manakala pokok tarap kami tiada stok sekarang.

Salam Bahagia Shamsul Bahari,

Kalau cukup zat besarlah dia.
Untuk pesanan email ke (kebunkmg@gmail.com)

Tanpa Nama berkata...

Hai admin sy nk tnya kalau mau tanam sunchoke di semenanjung dpt tumbuh ka...cuaca yang mcm mna yg bagus agar dpt tumbuh dengan subur

Rafflesia berkata...

Saya telah membuat bayaran untuk 2 pokok kuning telur.Alamat daya ialah 1003 JalanAlyssa 2, 06000 Jitra, Kedah.

Tanpa Nama berkata...

As salaam tuan .
Benih jambu madu ada ka?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia

Sunchoke boleh juga ditanam di Malaysia.
Sementara waktu kami tak bekalkan.

Salam Bahagia Rafflesia.

Sudah dipos.
Harap selamat diterima.
Terima kasih banyak.

Salam Bahagia.

Benih jambu madu kami belum mula bekalkan.

Rafflesia berkata...

Adakah tuan mempunyai pokok kuning telur yang sudah berbuah ? Kalau ada saya ingin membeli keratan pucuk untuk dicantum dengan anak biji yang saya beli dari tuan tempoh hari.

pjan7880 berkata...

Salam
Sy sedang mencari benih pokok nam nam dan juga benih pokok jambu susu....
Kalau ada boleh hantar ke penang x?
0124609065(hafizal)

pjan7880 berkata...

Salam
Sy sedang mencari benih pokok nam nam dan juga benih pokok jambu susu....
Kalau ada boleh hantar ke penang x?
0124609065(hafizal)

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Rafflesia,

Ada pokok kuning telur yang sudah berbuah.
Tapi kami cuma bekalkan anak pokok sahaja.
Pokok kuning telur cepat berbuah dalam anggaran 4 tahun biasanya dah berbuah.

Salam Bahagia Pjan7880,

Anak pokok nam nam ada stock. Boleh pos laju ke Penang.
Details lebih lanjut email ke (kebunkmg@gmail.com).

Unknown berkata...

boleh email sya jenis2 beni buah buahan dan harga sekali...

Haris Brutal berkata...

Akm. Sy nak pokok asam gelugur 2 n Jambu bol 2 boleh x. 0183567345. Area kota tinggi johor

Rohayu Talib berkata...

Assalamualaikum ..saya nak oder pokok daun salam dan pokok salak..saya dari langkawi.. Rohayutalib4@gmail.com

Rohayu Talib berkata...

Saya nak oder pokok daun salam dan pokok salak ..boleh kan poat ke langkawi Rohayutalib4@gmail.com

Rohayu Talib berkata...

Saya nak oder pokok daun salam dan pokok salak..boleh post ke langkawi kann.. Rohayutalib4@gmail.com

Rohayu Talib berkata...

Okay

Tanpa Nama berkata...

No name

Tanpa Nama berkata...

Boleh email pd sy pokok2 buah yg ada..pokok2 ni hibrid ke jenis yg tinggi br berbuah

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Haris Brutal,

Anak pokok jambu bol ada.
Tapi pokok assam gelugor tiada.
Boleh dipos ke Johor, pesanan boleh email ke (kebunkmg@gmail.com).

Salam Bahagia Rohayu Talib,

Anak pokok daun salam dan pokok salak ada ready stock.
Boleh dipos ke Langkawi.
Ada kami email senarai biji benih dan pokok.

Tanpa Nama berkata...

Salam tuan,boleh bagi no wassap tak?saya nak beli pokok nanam 2 pokok.lokasi perlis,berapa hrganya?